Страница 1 от 1

чл.69

МнениеПубликувано на: 04 Ное 2018, 17:34
от depresiran
Чл. 69.
Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.
Как е възможно да има толкова нелеп закон?

Re: чл.69

МнениеПубликувано на: 04 Ное 2018, 18:38
от bvoykov
Не носят наказателна отговорност, има и други видове отговорности, които могат да имат съответния "респектиращ" ефект върху тях. Преди време един депутат нарече тогавашния председател на една от водещите политически партии и бивш министър-председател от трибуната на Народното събрание "Той е мутра", което предизвика завеждането на граждански иск за обезщетение за неимуществени вреди от страна на последния за не малък размер. Тъй като обаче различните партийни групировки явно си "стоплиха" отношенията и въпросният председател на партийната група си оттегли иска и производството приключи. Същият председател на ПГ успешно мисля беше водил искове срещу едни депутати от друга партийна група.

Re: чл.69

МнениеПубликувано на: 04 Ное 2018, 22:01
от ivan_lawyer
Например, адвокатите можем да водим съдебни процеси и да твърдим изрази от рода на - "склоняване", "дерибейство", "цинизъм", "обвинителен уклон", "манипулация", "узурпиране", разбира се в рамките на прогреса. Например много рядко използваме изразите.

Тоест адвокатите - горе-долу сме юристи, но имаме съдебен имунитет - това е по Конституция.

Знаете ли, че Конституцията е най-потъпкваният закон - изобщо - от Търновската - през отрязването на ръцете на Стамболов, който въведе ЖП транспорта у нас, през Стамболийски - с отрязаната глава, изобщо словото е най-неприятното за човешките закостенели мозъци.

Един вид искам да кажа, че депутатите трябва да са и винаги да са - независимо дали са фашисти (те са малцинство), но депутатите трябва да са независими.