начало

Прокуратурата обяви телефони на дежурни за евроизборите Прокуратурата обяви телефони на дежурни за евроизборите

Права на ползвател

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Права на ползвател

Мнениеот magitolo » 12 Юни 2018, 10:38

Здравейте!
В моята къща има ползвател на първият етаж - така си я закупих. Какви са правата му относно външната фасада на сградата? Ясно ми е за вътре в етажа - има почти всякакви права и малко задължения. :) Но за външния вид и конструкции по сградата не ми е ясно.
magitolo
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 03 Дек 2010, 12:58

Re: Права на ползвател

Мнениеот katerinakuch » 12 Юни 2018, 20:19

Каквито са и Вашите права.
katerinakuch
Потребител
 
Мнения: 977
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Права на ползвател

Мнениеот nikodim77 » 13 Юни 2018, 00:39

Този ползвател вероятно е такъв по силата на договор...? Е, та в този договор следва да са посочени неговите права! Не ми се вярва някой да му е дал права да извършва кардиналните промени – описани от magitol. В питането се сочи: „В моята къща...” „... така си я закупих...” Цялата ли е закупена ведно с етажа в който е ползвателт, или без този етаж? Мисля, че следва да се търси контакт с титуляра (собственикът) на етажа.
Те договорите за наем, послужване (ползуване) предвид свободата на договаряне вече са като художествени произведения, но все пак не следва да се отклоняват драстично от предвиденото в ЗЗД (от чл. 228 до чл. 249)
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 455
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Права на ползвател

Мнениеот magitolo » 13 Юни 2018, 14:10

Къщата е моя цялата. Има учредено право на ползване отдавна за първия етаж. Нищо повече - тежест - вещно право на ползване доживот. Ако искам да реновирам къщата отвън, да правя изолации, козирки, слънцезащити и тем подобни неща свързани с фасадата отвън не ми е ясно може ли да ме спира? Ясно е, че финансово няма да се включи в нищо защото няма собственост и никакъв интерес, но ако аз искам да правя нещо което не му пречи на ползването на етажа за живеене ? Знам, че съсобственик дава писмено съгласие, но ползвател не ми се изяснява ситуацията.
magitolo
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 03 Дек 2010, 12:58


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron