Страница 1 от 1

Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 25 Май 2018, 12:57
от beylian
Изчезна ми личната карта в началото на май месец, мислех че е някаде вкъщи но се оказа че имам кредит на мое име без да съм теглил такъв. Пуснах жалба в полицията която една седмица стои в деловодството и никой не я поема все още от кредитната институция искат да връщам кредита, искам да помоля за съвет какво да правя.

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 25 Май 2018, 15:24
от kpts_
Вие как разбрахте, че жалбата стои в деловодството една седмица и никой не я поема? :roll:

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 25 Май 2018, 20:20
от beylian
Ходих до деловодството казаха че не е разпределена, не знам има ли някакъв срок взех да се притеснявам че може и месеци да минат

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 28 Май 2018, 21:59
от kpts_
Да, може да минат месеци, защото ще се образува наказателно производство и това е добре.
Вие от какво се притеснявате? Грешката вече е направена. Заявете нова лична карта, платете си глобата и уведомете кредитната институция, че сте подали жалба и не сте подписвали договор за кредит.

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2018, 23:13
от beylian
Искам да споделя как се развива моя случай защото съм много притеснен. Оказа се че имам и втори кредит потребителски на стойност 1850лв, купен е телефон с него, пуснах жалба в прокуратурата и я вписаха към същата преписка, инспекторът който разследва моя случай въобще не ме потърси нито е званял към втората кредитна институция да изиска записи от камери , отидох сам защото минаха 15 дни той се държа странно и ми каза че на записите по първия кредит човека много прелича на мен, каза ако е шашма си признай. Не знам блафира ли ме кво става и защо не звани на втория кредит и не го разследва

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2018, 12:14
от ivanov_p
На мястото означено с "Подпис......................" в договора за кредит какво има - прикачен запис от видеокамера на лицето или саморъчния му подпис?

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2018, 18:58
от beylian
Подпис има но измамника може да го е видял от личната карта и да се е опитал да го направи подобен.

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2018, 20:29
от ivanov_p
beylian написа:Подпис има но измамника може да го е видял от личната карта и да се е опитал да го направи подобен.


Значи нямаш сили да се бориш, защото измамникът може да възкръсне и стане бог. Плащай кредита и гледай записи.

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2018, 23:08
от neutralen
Според мен измамени са тези дето са ти дали кредит. Това че тук във форума се правиш на шушумига, няма да те спаси :shock:

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 20 Юли 2018, 07:29
от ivan_lawyer
Това са чести измами - особено в летните месеци се активизира крими-контигента. По принцип крадат пари без да се усетиш - наблюдавал съм как го правят - чакат да се приспиш нещо и така, в автобуси и други.

Разглеждал съм стотици преписки като работех в прокуратурата - все бяха по една и съща линия на автобуса, ама - какво да кажем, няма защита.

Няма проблем и по граждански ред да се заведе дело, то сега е ваканция, но нека си върви.

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 20 Юли 2018, 11:29
от bludniq_sin
Ако не си подпсвал договор за кредит - кажи им, че ги чакаш в съда. Там оспорваш документа, искаш да представят оригинала и да бъде назначена съдебно-графологична експертиза на подписа от която да се докаже, че подписът не е положен от теб. Пият една студена вода и друг път да внимават.

Ако се правиш на интересен и се опитваш да избягаш от кредита с някакви измислени истории за крадени карти и тн. - по-добре си плати, щото може да стане по-зле.

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 03 Авг 2018, 22:49
от bebov
Егати тъпите магистрати и юристи! Човека търси помощ защото е станал жертва на две измами, а вие като типично тъпи и гнусни българи му обяснявате че едва ли не е мошеник. Егати болния народ. Ама така е, кръвта ви и мисленето ви е болшевико милиционерско.

Re: Жертва съм на измама

МнениеПубликувано на: 06 Яну 2019, 00:38
от neromare
beylian написа:Искам да споделя как се развива моя случай защото съм много притеснен. Оказа се че имам и втори кредит потребителски на стойност 1850лв, купен е телефон с него, пуснах жалба в прокуратурата и я вписаха към същата преписка, инспекторът който разследва моя случай въобще не ме потърси нито е званял към втората кредитна институция да изиска записи от камери , отидох сам защото минаха 15 дни той се държа странно и ми каза че на записите по първия кредит човека много прелича на мен, каза ако е шашма си признай. Не знам блафира ли ме кво става и защо не звани на втория кредит и не го разследва


Съвети на хора от малцинствата не давам. Мисля, че е удачно и другите да последват примера ми. Не малко хора се подвизават по форуми и онлайн платформи като добрите, обаче всъщност се оказва, че черпят информация какво и как да сторят и как да се отърват по-лесно. Реално им давате храна.

Няма как някой да те накара да платиш кредит, който не си теглил. Това е простотия. Плюс това, кога беше изтеглен кредита толкова бързо, кога той установил, че му е изгубено ID-то... Много бързичко станало всичко. Те щото кредиторите не проверяват по други параграфи... Проверяват, и изискват и други документи повечето пъти.

Цялата история ми звучи като голям булшит.