начало

Съдът в Трън остава с един магистрат, а СРС се сдоби с нови четири щата Съдът в Трън остава с един магистрат, а СРС се сдоби с нови четири щата

Отказ пломбиране на водомер

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ пломбиране на водомер

Мнениеот nznikolov » 05 Май 2018, 01:13

Здравейте.
Имам къща в която стария водомер протече. Смених го с нов такъв и по надлежния ред си пуснах заявление за пломбиране на новия. Техническото лице което трябва да извърши това обаче ми отказа да го пломбира с обяснението, че водомера трябва да бъде в шахта извън къщата. До сега си е бил у дома. В НАРЕДБА No 4 ОТ 14 СЕПТЕМВРИ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ЗА ПОЛЗВАНЕ НА
ВОДОСНАБДИТЕЛНИТЕ И КАНАЛИЗАЦИОННИТЕ СИСТЕМИ глава 2 чл.11 т.3 е записано - Водомерният
възел на водопроводните отклонения в урбанизираните територии и селищните образувания се разполага в урегулирания поземлен имот в защитена срещу нерегламентиран достъп шахта на разстояние до 2 m от уличната регулационна линия или в общо леснодостъпно, затворено и с осигурено осветление помещение непосредствено след влизането на тръбата в сградата, когато тя е етажна собственост, или когато сградата отстои на не повече от 5 m от уличната регулационна линия. Водомера се намира на 3.5м от уличната регулационна линия.

Моля за коментари !
nznikolov
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 28 Окт 2014, 21:36

Re: Отказ пломбиране на водомер

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Май 2018, 07:54

Съвсем наизуст - техническото лице е част от административен орган - тоест има шапка - всъщност дефакто ВиК, днешному са нещо частно монополно.

Кое може да е най-директния път за решение. Наредбата е ясна - искат да има сигурност срещу манипулации. Навремето апапите продухваха с прахосмукачка водомера - тоест вкарваха въздух с прахосмукачка през вентила на водомера и същият отчиташе нулеви стойности. Тоест - нагнетяваха на брояча наобратно - абе с две думи - превъртаха брояча.

Съботна консултация един вид и аз ми бръмна главата.
Обаче - по ревандикациите това си спомням - по делата - когато се крадат апартаменти, обикновено апашите спират водомера. Тоест - като ти откраднат апартамента - нали ти спират и водата един вид.


Дайте им някаква такса - за да спрат мърморенето. Спазена е регулацията, ок е отстоянието - не виждам нищо.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4690
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Отказ пломбиране на водомер

Мнениеот nznikolov » 05 Май 2018, 21:29

Според Вас наредбата е спазена. Благодаря за отговора. Платил съм си такса пломбиане. Другото вече не е такса и е подсъдимо. :-)
nznikolov
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 28 Окт 2014, 21:36

Re: Отказ пломбиране на водомер

Мнениеот kozamostra » 07 Май 2018, 15:58

Защо отказ?
"Днес не си живял, ако не си направил нещо за някого, който не може да ти се отплати." ~ Джон Бъниан
kozamostra
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 07 Май 2018, 15:46
Местоположение: Бургас

Re: Отказ пломбиране на водомер

Мнениеот nznikolov » 10 Май 2018, 09:40

Въпроса е има ли право да отказва, ако наистина закона е спазен и на какво основание ще легне?
nznikolov
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 28 Окт 2014, 21:36

Re: Отказ пломбиране на водомер

Мнениеот ronw1309 » 11 Юни 2018, 12:20

Вътрешните клиенти, които понастоящем плащат на непроменена база, имат законното право по всяко време да дадат на водната си компания уведомление, изискващо от тях да определят таксите според количеството доставена вода (т.е. на базата на измерване). Наемателите също имат право да поискат метър, но се препоръчва първо да поискат разрешение от своя собственик. Ако договорът за наем е за по-малко от 6 месеца, наемателят трябва да поиска разрешение от своя собственик.

Водното предприятие не е задължено да изпълни предупреждението на клиента, ако това не е практически възможно, или ако е неоправдано скъпо.
ronw1309
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Юни 2018, 12:12

Re: Отказ пломбиране на водомер

Мнениеот badmanlive » 31 Окт 2018, 11:05

Bъпроса е има ли право да отказва, ако наистина закона е спазен и на какво основание ще легне?
badmanlive
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Окт 2018, 11:04


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron