начало

Идея за откриване на процедура за преместване на съдии смути членове на ВСС, не я подкрепиха Идея за откриване на процедура за преместване на съдии смути членове на ВСС, не я подкрепиха

Печатна грешка ме накара да се срамувам

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Печатна грешка ме накара да се срамувам

Мнениеот gabriela_69 » 23 Мар 2018, 18:46

Ще помоля без цинични подмятания в отговорите ви.
Преди години завърших курс за Бизнес секретарки с идеята да повиша квалификацията си и да си намеря хубава работа. Бе ми издаден официален документ за това. В този документ има печатна грешка на която аз не съм обръщала внимание, тъй като явно нямам мръсно подсъзнание. Та през годините съм кандидатствала на много места с обявени свободни позиции по специалността и въпреки всичките ми дипломи, удостоверения, сертификати и т.н. не ме приеха никъде. Бях се отказала да търся вече работа като секретарка, но наскоро мой приятел ми каза, че негов познат се нуждае от секретарка и помоли да му покажа документите си за квалификация. След като прегледа всичко, стигна до въпросното удостоверение - прочете го ....и започна да се смее, аз бях изумена и той ми каза “- Ти показвала ли си го това на някого?“ аз отговорих, че съм го прилагала към всички документи с които съм кандидатствала за работа. Той каза, че не се учудва че не са ме взели на сериозно и помоли да прочета удостоверението си много внимателно и тъй като той продължаваше да се залива от смях аз го направих. Там пишеше, че съм завършила успешно курс за БИЗНЕС - СЕХКРЕТАРКА! Курса беше организиран от ФНТС . Обадих се в централата и обясних ситуацията с най- добрия си тон, като им казах, че изобщо не се шегувам ....представете си реакцията. Жената която ми отговори помоли да изчакам да се посъветва какво да предприема и се обърна към колежките си и започна да им обяснява за какво става дума, жените се смяха до сълзи без да съобразят, че аз чувам всичко от което ми стана мноооого обидно. В крайна сметка ми казаха да отида в НТС от което ми е издадено удостоверението, да помоля да ми издадат дубликат и по този начин проблема ще бъде решен. Но аз се чувствам обидена, унизена, прекарана и не знам как да ви обясня точно как се чувствам. Въпросът ми е дали не мога да поискам да ме обезщетят за уронване на достойнството и престижа ми?
gabriela_69
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Мар 2018, 17:28

Re: Печатна грешка ме накара да се срамувам

Мнениеот doondie » 23 Мар 2018, 20:02

Според мен шансът за обезщетение е нулев. Първо, говорим за българския съд, а той цепи стотинката, когато става дума за имуществени вреди. В случая няма как да докажеш такива. Второ, що се отнася до неимуществени вреди, трябва да е нещо мега сериозно - депресия, психично разстройство дори, доказано лъжливи твърдения и т.н, за да си помислят дори, че ти се е отразило някак. И дори тогава съдът може да прецени, че вредата е минимална, което означава, че може да се наложи да платиш повече разходи, отколкото полученото обезщетение.

Сега, няма как да докажеш, че тази печатна грешка - която е срам за този, напечатал сертификата, не за теб - е довела до каквото да е. Аз бих си помислил "Баси неграмотниците - 2 думи на кръст и са ги объркали!", ако видя подобна грешка. Реално отговорността е твоя, че не си обърнала внимание навреме. Те могат да кажат, че са щели да го преиздадат, ако си се обадила по-рано, съответно че вече са го преиздали, веднага след като си ги уведомила. Печатни грешки се случват. Така, както ти многократно не си обръщала внимание, така и те не са забелязали при издаването... нали.

Не мисля, че имаш за какво реално да се хванеш в случая. А и самата грешка, колкото и да е идиотска, не променя смисъла - разбира се за какво е удостоверението, на кого и откъде е издадено. Съмнявам се някой действително да е отхвърлил молбата ти заради нещо толкова дребно. Твоят приятел се е престарал в смеха си. Просто когато за една позиция има 10-15 кандидати, то винаги има 9-14 неодобрени и шансът да си сред тях статистически е по-голям. Най-добре според мен е да не отдаваш значение на случилото се и да продължиш напред. То е ясно, че несъобразителни селянки, които говорят непочтително за теб, докато си на телефона, винаги ще има.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 106
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен

Re: Печатна грешка ме накара да се срамувам

Мнениеот davitoz » 26 Апр 2018, 16:51

В това отношение мога да препоръчам Давитоз http://www.davitoz.com/. Те се отнасят сериозно към курсистите си.
davitoz
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 26 Апр 2018, 16:44


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron