Страница 1 от 1

ПРИЯТЕЛЯТ МИ МЕ БИЕ

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2017, 18:07
от martina_02
Вече писах в една от темите, но видях че е от 2013 година, за това ще напиша нова. Ето какво ми се случи. Преди седмица скъсах с приятеля ми, с който бяхме заедно почти година, тъй като разбрах че е излизал с друго момиче. Той е на 20, а аз ще навършвам 15 тази година. Знам, че възрастовата ни разлика за сега е малко стряскаща, но реално 5/6 години не са толкова много на по-късен етап. Както и да е, случи се следното- докато бяхме заедно той ми посегна и тогава му казах, че ако се повтори повече няма да ме види, но тогава не събрах смелост да го оставя и за жалост се повтори и потрети. Разказах на майка ми след като вече се бяхме разделили с въпросното момче ( а може би трябваше да и кажа още в деня когато се случи), тя беше потресена, каза ми, че не иска никога повече да ме вижда с този човек, но все пак засега не е предприела нищо свързано с жалби, съд или каквото и да е друго.
Разбирам я, защото живеем в малък град и всичко се разчува, тя има много неща на главата, но това не означава, че бездейства или нещо, предполагам, че просто иска нещата да се потулят така да се каже, а ако случайно нещо от това се повтори тогава съм сигурна, че няма да остави нещата така, разбира се. Баща ми е в чужбина и не се чувам често с него, а майка ми и той са скарани и много рядко си говорят, така че той не знае за тормоза. Както и да е бившият ми приятел в момента е в Гермяния, но преди да замине баща ми му писа нещо от сорта че ще го "смаже ако някой ме изведе извън страната" - знам, че думите на баща ми се определят като психически тормоз и семейството на бившия ми приятел предполагам може да повдигне обвинение, а и майката на бившия ми приятел вчера ми се обади, за да ми каже цитирам "да говоря с баща ми да не заплашва сина и, защото в противен случай баща ми ще си има проблеми".Знам, че семейството на бившия ми приятел имат връзки с адвокати и със съда и знам, че в най-скоро време може да направят нещо по въпроса с баща ми, за това искам да знам какви права имам при нанасяне на физически тормоз нееднократно от навършило пълнолетие лице и също така да допълня само последният път имаше свидетели на това как ме удряше, но нямам представа кои са.
Това е от мен, дано някой има информация която да ми помогне.

Re: ПРИЯТЕЛЯТ МИ МЕ БИЕ

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2017, 19:24
от katerinakuch
Може да подадете жалба в прокуратурата, в която да опишете случилото се и да посочите имената на свидетелите. В жалбата поискайте да бъде извършена проверка по случая. Ако имате медицинско свидетелство, е хубаво да го приложите към жалбата.

Re: ПРИЯТЕЛЯТ МИ МЕ БИЕ

МнениеПубликувано на: 09 Юли 2017, 00:06
от doc03
Мартина,
1. Не се занимавай с глупости.
2. Поеми въздух, и живей с мисълта, че си направила крачка в положителна посока.
3. Една бира от мен за баща ти.
4. Теглете една ма*на, с възможно най-вулгарните изрази на майката и прочие сродници на бившия.
5. Ако баща ти изпълни заканата си, без условия, просто така, за удоволствие - каса бира!

Това е. Простичко. Не го мисли повече и си живей живота, като внимаваш с изборите.

:-)