Страница 1 от 2

Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 20 Юни 2013, 23:59
от lexy21
Някои от Вас тук ме познават лично, други като участник във форума, за това си мисля, че поне тези, които ме познават, няма да приемат следващото като "поредната форумна измама".

Иван Мирчев Чанев има тежко белодробно заболяване от 16 години - дифузна интерстициална белодробна фиброза при Хистиоцитоза X. Поради тази болест в последствие се разболява от още няколко тежки болести - белодробна артериална хипертония , хронична дихателна недостатъчност 2-ра степен, симптоматична артериална хипертония , вторична анемия ,артеросклероза на кръвоносните съдове ,обострена хронична бъбречна недостатъчност ,вледствие на което ходи три пъти седмично , по четири часа на хемодиализа. Правени са няколко интервенции за стендиране на ренални артерии на бъбреците но безуспешно. Иван посещава клиниката Джон Хопкинс - Анадолу в Истанбул за диагностика на стенозата на кръвоносните съдове и получава оферта за лечение и евентуална трансплантация на бъбрек ,която е животоспасяваща ! Сумата за лечение е непосилна за него. Моля ,да помогнем на Иван ,за да може той да гледа как расте неговата три годишна дъщаричка и да й се радва.

Дарителска сметка в лева при Уникредит Булбанк IBAN - BG33UNCR70001520946090, лична сметка BG28UNCR70001518903166, BIC - UNCRBGSF.

Не познавам човека лично, но познавам негови приятели, за които благодаря на съдбата, че ме срещна с тях и които станаха мои приятели. А приятелите на моите приятели, са мои приятели.

Модерирано: Причина: актуализиране на информацията за банковите сметки.

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 00:02
от nk7702n
lexy21 написа:Някои от Вас тук ме познават лично, други като участник във форума, за това си мисля, че поне тези, които ме познават, няма да приемат следващото като "поредната форумна измама".

Иван Мирчев Чанев има тежко белодробно заболяване от 16 години - дифузна интерстициална белодробна фиброза при Хистиоцитоза X. Поради тази болест в последствие се разболява от още няколко тежки болести - белодробна артериална хипертония , хронична дихателна недостатъчност 2-ра степен, симптоматична артериална хипертония , вторична анемия ,артеросклероза на кръвоносните съдове ,обострена хронична бъбречна недостатъчност ,вледствие на което ходи три пъти седмично , по четири часа на хемодиализа. Правени са няколко интервенции за стендиране на ренални артерии на бъбреците но безуспешно. Иван посещава клиниката Джон Хопкинс - Анадолу в Истанбул за диагностика на стенозата на кръвоносните съдове и получава оферта за лечение и евентуална трансплантация на бъбрек ,която е животоспасяваща ! Сумата за лечение е непосилна за него. Моля ,да помогнем на Иван ,за да може той да гледа как расте неговата три годишна дъщаричка и да й се радва. Дарителска сметка в лева при Уникредит Булбанк IBAN - BG28UNCR70001518903166 , лична сметка BG33UNCR70001520946090 , BIC - UNCRBGSF.

Не познавам човека лично, но познавам негови приятели, за които благодаря на съдбата, че ме срещна с тях и които станаха мои приятели. А приятелите на моите приятели, са мои приятели.

+1 Дано повече хора да се отзоват и да помогнат!

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 00:11
от muza_
Иван е от Бургас. Преди 2 години ...

Изображение

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 10:43
от Melly
ПОМОГНИ на нечия съдба! ПРЕДАЙ нататък!
Това бих казала и се присъединявам към зова за помощ на Иван.

Едно време няколко юзъри имахме идея чрез този форум да се набира дарителски фонд, който да бъде разходван за хора, изпадали в затруднение да заплатят скъпо струващото си лечение. Не намерих темата, но не това е важно.

Днес правя следното предложение:
Нека всеки от вас, който е дал от своя джоб за каузата на Иван да може пълноценно да живее, да даде мълчалив ЗНАК, че е подхранил едната от посочените сметки макар и с жълти стотинки. Важното в случая ще е да се намерят стотици и хиляди хора с огромни сърца, които да действат, а не да прелистват страниците на форума подминавайки с безразличие тази тема. Никой не е застрахован от подобна зловеща участ - някой ден да го сполети подобна съдба.

ПРЕДАЙ нататък!

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 11:59
от p_n_n
nk7702n написа:
+1 Дано повече хора да се отзоват и да помогнат!


Убеден съм, че много хора ще се отзоват и помогнат!.. Пожелавам на Иван и семейството му много сили, кураж и успех в тази борба!

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 12:23
от bebitor
От сърце пожелавам на Иван да се излекува и да може да отгледа детенцето си. Присъединявам се.

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 18:54
от REVOLUTION
И аз се присъединявам към инициативата.Пожелавам успех и вярвам , че Иван ще успее да се пребори с болестта.

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2013, 08:31
от vassilev
Аз също се присъединявам към пожеланията за бързо оздравяване на Иван.
Няма ли DMS номер ?

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2013, 16:15
от muza_
Василев,
Няма още DMS номер. Вероятно, това ще едно следващите неща, които ще се направят. :)
Дарителската сметка е от скоро. Откриването, им отне повече от месец. Знам, че усвояването на средства от такава сметка е съпроводено с много изисквания от банката. Не предполагах, че е така, и при откриването и. Прехвърляне на преписката по Договора: от Бургас до София и обратно, пак за одобрение ... отне време. Когато някой е притиснат, това идва в повече. От друга страна, така и трябва, защото банката си залага името. :)

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 12:25
от Melly
213 прочита на тази тема.... :roll:
.... и само няколко юзъри, които са дали ЗНАК за съпричастие....
Емонски, къде си бре човече? Изтрий срама си и ДАРИ поне 1 стотинка! 8)

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 15:47
от portokal
Напишете DMS-номера, когато го открият. Повече хора биха се включили, просто е много по-лесно.

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 17:36
от lexy21
Сърдечно благодаря на всички за подкрепата в тази тема! Когато има DMS номер, ще го пуснем тук - той също ще отнеме време, защото договора за дарителска сметка, която вече разбрахте, че е съвсем прясна, е само едно от малкото изисквания, за да се престъпи към откриването му. Аз самата нямах никаква идея колко време и какво "ходене по мъките" се оказва откриването и на двете неща и се надявам никой от нас, никога наистана /освен на книга/ да не разбере. Благодаря Ви!

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 18:20
от muza_
Непременно ще напиша DMS номера, щом бъде направен. Надявам се, да стане по-бързо, още повече, че имат всички документи, изискани от банката. Предполагам, че и този, удостоверяващ, че не е финансирано лечението от Държавата.

DMS номерът, наистина е удобен, а и така ще включи повече хора. Преди дразнеше ДДС на дарителските sms-и.
Вече не така, макар и, не за всички оператори, и не за всички техни услуги:

Във връзка с излязлото от Министерство на финансите указание, в което се казва, че дарените чрез sms-и и телефонни обаждания суми вече ще са извън обхвата на ДДС, дарителските смс-и в системата на „Единен дарителски номер“, изпращани към номер 17 777, вече се таксуват както следва:

- За абонати по договор с Mtel и VIVACOM цената на 1 sms е 1 лв.

- За абонати по договор с GLOBUL цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

- За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Повече за отпадането на ДДС върху благотворителните смс и самото указание на МФ може да видите ТУК и ТУК

http://dmsbg.com/index.php?page=3&item=274


Ако някой трябва да благодари, това съм аз. Още повече, че тази кампания, я почнахме с мой приятел, който е приятел на Иван, малко от краката за главата. Моля, да ми простите, нищо, че от неопитност. Едно е да се подкрепя вече инициирана кампания, оказа се,че е друго, макар и да се помага, за самото иницииране. Едва сега, оценявам какво вършат всички, които са се захванали с това.
Веднага щом получа сканираните документи, ще ги кача.

Благодаря Ви за идеите, които давате, Благодаря Ви за подкрепата! :)

БЛАГОДАРЯ ВИ! :)

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 19:37
от nikoleta_e
присъединявам се и аз

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2013, 19:25
от filipg
Здравейте , благодаря на lexy21 за постването на темата във форума и за хубавите думи. На Муза ,за оказаната подкрепа и на всички ,които са писали или мълчаливо са дали знак за съпричастие. Аз съм негов приятел ( за който споменава Муза ) и подех инициативата за откриването на дарителската сметка. Сметката е наистина съвсем ,,прясна'' . Муза го написала много вярно и хубаво ,,Още повече, че тази кампания, я почнахме с мой приятел, който е приятел на Иван, малко от краката за главата. Моля, да ми простите, нищо, че от неопитност. Едно е да се подкрепя вече инициирана кампания, оказа се,че е друго, макар и да се помага, за самото иницииране.'' Наистина не знаехме какво трябва ,какво се иска и какво следва . Но малко по-малко набираме скорост :) Утре ще качим всички документи ,епикризи и т.н.,по личната му сметка вече е имало преводи ,които са дошли в точния момент ,за което от негово име и от името на семейството му още веднъж благодаря! Ангажирам се да предоставям отчет всеки месец за набраните суми по дарителската сметка и за какво са изразходвани. Лека и спокойна вечер! :)

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2013, 16:11
от bebitor
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2013, 16:22
от lexy21
С хиляди благодарности към Беби, защото моя неграмотност не може да качва документи :oops: Това е медицинската документация от България. Тук липсва документът от клиниката Джон Хопкинс - Анадолу - Истабмул, защото още е в Уникредит Булбанк във връзка с преписката по откриване на дарителската сметка. Ще качим и него скоро.

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2013, 17:08
от compos_sui
Аз също ще се присъединя. Хубаво сте направили, че сте публикували документи. Сигурно има хора, за които съмнения няма да възникнат. Пустото професионалното изкривяване ме накара да прочета приложените от колегите документи. Призовавам всеки от колегите да отдели някакви парички според възможностите си.

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 03 Юли 2013, 00:19
от filipg
До момента ( към 01.07. 2013г) по дарителската сметка има набрани 150 лв. Не са изразходвани все още за нищо.Имало е и превод по личната сметка на Иван. От негово име благодаря на отзовалите се.

Re: Да помогнем на Иван

МнениеПубликувано на: 03 Юли 2013, 21:54
от filipg
Към днешна дата по дарителската сметка сумата вече 450 лв. С превода по личната сметка е закупено лекарството Mircera,което се използва за лечение на симптоматична анемия, свързана с хронично бъбречно заболяване. Моля да бъда извинен ,неволно съм подвел lexy21 , разменени са местата на дарителската и личната сметка. Дарителската е BG33UNCR70001520946090 , а личната - BG28UNCR70001518903166 . Както вече споменах и в друг форум с един акъл зиме и лете не е лесно. :) Още веднъж благодаря на всички ,само на г-жа Муза няма :wink: тя знае що :lol: :lol: :lol: Лека вечер!