начало

Промени в ГПК уреждат: Доброволно събиране на вземания от съдебните изпълнители Промени в ГПК уреждат: Доброволно събиране на вземания от съдебните изпълнители

Пасивна легитимация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пасивна легитимация

Мнениеот Василев » 26 Фев 2002, 19:11

Съгласно ГПК чл.89 ал.1 и чл.20ТЗ,когато възникне спор с клон на дадено предприятие/търговско дружество/,то тогава местната подсъдност при завеждане на иска ще е местонахождението на клона на дружеството. Но моят въпрос е следния-управителя на клона ли ще е пасивно легитимиран по този иск или централата на дружеството?
Василев
 

RE: Пасивна легитимация

Мнениеот genadi » 26 Фев 2002, 22:51

Нито управителя на клона, нито централата. Пасивно легитимирано е дружеството - то е единствения правен субект, който има някакво отношение към случая. Кой ще го представлява - управителят на дружеството или управителят на клона е друг въпрос.
genadi
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Май 2004, 15:09


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron