начало

Непълнолетните да бъдат задържани най-много за 1 година, а делата им да се гледат приоритетно Непълнолетните да бъдат задържани най-много за 1 година, а делата им да се гледат приоритетно

Има ли зкон, който ме пази от лудите?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Има ли зкон, който ме пази от лудите?

Мнениеот tanya » 18 Дек 2001, 18:25

Имам освидетелстван съсед - шизофреник. Човекът има мании за преследване, разхожда се с нож Преди няколко дни нападна баща ми и съпруга ми и рани втория. Какво мога да направя срещу него? Има ли начин за окончателно разрешаване на проблема?
tanya
 

RE: Има ли зкон, който ме пази от лудите?

Мнениеот Me » 23 Дек 2001, 16:20

Има начин, който е баван, като всичко в България. Трябва да подадете оплакване в районната прокуратура. Тя ще започне проверка и ще установи факта на нападението и това, че то е извършено от луд. След това (понеже неможе да се наложи наказание на невменяем човек), прокуратурата трябва да започне дело, в резултат на което Съдът ще наложи принудително лечение на съседа Ви - шизофреник т.е. ще го вкара принудително в лудница. За по-бързо бих ви посъветвал да говорите с близките на лудия, те сами да го заведат и да го вкарат в лудницата, без дела.
Me
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта


cron