начало

Над 630 са кандидатите за 29 места за младши съдии Над 630 са кандидатите за 29 места за младши съдии

Има ли зкон, който ме пази от лудите?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Има ли зкон, който ме пази от лудите?

Мнениеот tanya » 18 Дек 2001, 18:25

Имам освидетелстван съсед - шизофреник. Човекът има мании за преследване, разхожда се с нож Преди няколко дни нападна баща ми и съпруга ми и рани втория. Какво мога да направя срещу него? Има ли начин за окончателно разрешаване на проблема?
tanya
 

RE: Има ли зкон, който ме пази от лудите?

Мнениеот Me » 23 Дек 2001, 16:20

Има начин, който е баван, като всичко в България. Трябва да подадете оплакване в районната прокуратура. Тя ще започне проверка и ще установи факта на нападението и това, че то е извършено от луд. След това (понеже неможе да се наложи наказание на невменяем човек), прокуратурата трябва да започне дело, в резултат на което Съдът ще наложи принудително лечение на съседа Ви - шизофреник т.е. ще го вкара принудително в лудница. За по-бързо бих ви посъветвал да говорите с близките на лудия, те сами да го заведат и да го вкарат в лудницата, без дела.
Me
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron