начало

Непълнолетните да бъдат задържани най-много за 1 година, а делата им да се гледат приоритетно Непълнолетните да бъдат задържани най-много за 1 година, а делата им да се гледат приоритетно

спонсорство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


спонсорство

Мнениеот K.Vassileva » 26 Сеп 2001, 13:11

Сдружение с нестопанска цел, когато прави спонсорство - на кого и какъв данък трябва да плати за тази сума.
K.Vassileva
 

RE: спонсорство

Мнениеот R.S. » 28 Сеп 2001, 11:57

Обшихат случай е, че сдруженията с нестопанска цел не дължат данъци са обичайната си дейност. Ако сдружението извършва стопанска дейност правилата за облагане са като тези за търговците. Така че, отговорът на поставения въпрос е зависи от конкретния случай.
R.S.
 

RE: спонсорство

Мнениеот илиев » 11 Окт 2001, 21:57

Изяснете по-подробно въпроса си. Считам,че неправилно ползвате термина спонсорство.Спонсорство в общият случай е предоставяне на активи срещу което не получавате адекватна престация/ако не получите никаква е дарение/.Трудно ми е да си обясня какво Ви налага да бъдете спонсор.Нормалната практика предполага ,че Вие можете да финансирате дейности/безвъзмездно/ за които сте учредили сдружението.В противен случай отговора е в предишното мнение.Всичко което Ви трябва е в подхода за формалното отчитане на този разход,следвайки изискванията на счетоводното законодателство.
илиев
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron