Страница 1 от 1

А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2011, 20:59
от yubiri
Каква машина използвате вкъщи? Чернобяла или цветна? Кое беше важно при закупуването марка/цена/качество?

Последния месец се опитвам да си избера машина, която да си закупя вкъщи, но не мога да преценя кой е най-добрия вариант.

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2011, 23:09
от TheOldMan
Изображение

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2011, 02:13
от Гост.
:roll: И-хааааа, от къде извади тази реликва? :lol: :lol: :lol:

yubiri написа:Каква машина използвате вкъщи? Чернобяла или цветна? Кое беше важно при закупуването марка/цена/качество?

Последния месец се опитвам да си избера машина, която да си закупя вкъщи, но не мога да преценя кой е най-добрия вариант.

От де да знам на вас за какво ви трябва този принтер?
От там трябва да тръгнете- дали само А4 ще ползвате при принтиране, или и други формати, цветни копия( снимки?) ли ще правите или преобладаващо черно-бели, имате ли нужния финансов ресурс за по-качествена марка( т`ва с марката е относително, според мен, но все пак робувах на марка при покупките)... и като на викторина- пишете си питанките- давате отговор. Все ще стигнете до някакъв. Ако вие не успеете, то отивате в съответния магазин и хващате за ревера първия консултант, когото фокусирате- той е специалиста.
Трябва да се свиква, че във всяка област си има специалисти. Което ми припомня, че тази тема никак не е за този форум, освен ако не се вълнувате за гаранционни срокове, рекламации и прочее- но вие не се. Все още( не го пожелавам).

Ако си спомните старата мъжка максима: с техниката е както с жените- едва, когато се приберете у дома и след време ще узнаете какво точно сте си взел( последното ми изречение не е покана към еманципираните 8) ), :wink: ще установите, че се тревожите излишно за тази дреболия.

п.п. ..дори не вярвам, че се вързах на тая тема, но фотосът на Стария човек ме върна в онези времена, когато в съдилищата ползваха такива ( думите не можеш си чу от звуковото им оформление, а когато пускаха и калорифер ситуацията ставаше комична)...

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2011, 14:50
от yubiri
Истината е, че ще печатам различни документи, понякога и графики, тъй че клоним към цветна машина. Отделно ще ми трябва и скенер за да си копирам част от документите. А4 или А3 - мисля че А3 е по удачно, ако се налага да се печати повече информация, защото е по прегледно. Цветно, А3, скенер - като се замисля отивам към мултифункционално устройство, а не принтер.

Гледах няколко марки - Канон, Брадър, ХП - не знам кое е по-подходящо.
Канона видях само формат А4 и беше към 700-1000 лв.
http://www.canon.bg/For_Home/Product_Fi ... als/Laser/

Хюлерт има доста евтини машини - от 89 лв., но нямат А3, пък и ми се вижда прекалено евтино за толкова екстри.
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/bg/bg/ho ... 10635.html

Брадър - имат А3, между 400 и 800 лв. са.
http://www.brother.bg/g3.cfm/s_page/716 ... evel/28200


Това е едно бързо проучване, което направих сега.
Имате ли подобни продукти вкъщи, доволни ли сте от тях? Аз определено клоня към брадър в момента, мислите ли че си заслужава?

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2011, 15:04
от Standbay
yubiri написа:ще печатам различни документи, понякога и графики, тъй че клоним към цветна машина. Отделно ще ми трябва и скенер за да си копирам част от документите

lexmark All-in-One center with photo features fast print speeds, versatile functionality and brilliant photo quality in one sleek design.

The Lexmark All-In-One Center is your complete resource for all your scanning, copying, and faxing needs

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2011, 19:58
от Гост.
yubiri написа:....
Гледах няколко марки - Канон, Брадър, .....- не знам кое е по-подходящо.
Имате ли подобни продукти вкъщи, доволни ли сте от тях? Аз определено клоня към брадър в момента, мислите ли че си заслужава?

Многофункционални: в офиса представител на първата марка, у дома - на втората. А4- друг формат поради естеството на работа не ми се налага да принтирам. На домашния вади и прилични снимки. По въпроса с консумативите- нищо неестествено, само че за разлика от този у дома, офисния има претенции към хартията.
В общи линии без забележки и към двете устройства доста години( но не разбирам, подчертавам).
Аз съм до тук.

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 10:13
от yubiri
Благодаря ти Поли за отговора, сега пак гледах моделите и сравнявах и харесах един brother за 570 лв. при който и скенера и принтера са А3 формат и може би него ще избера.

Всъщност са два моделите и не знам кой точно

http://www.brother.bg/g3.cfm/s_page/716 ... -6490CWZK1

http://www.brother.bg/g3.cfm/s_page/716 ... J6510DWYJ1

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 15:35
от Гост.
За некомпетентна доста се задържах в темата.
Ако аз трябваше да избирам- 589 е моят избор( обичам да си облегчавам живота- спечелиха ме с двустранното копиране), в останалата част параметрите и на двете са почти( съвсем условно, защото копие от 1стр. повече не е фактор) идентични. А разлика от 20лв. е несъществена.

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2011, 00:24
от nikodim77
Здравейте,
Ох, одавна не се бях включвал тък във форума, но понеже ми е по специалността, та рекох да драсна. Каквато и лазерна машина да вземете, ако е съвременна (производство от последните 5 години) все ще имате еднакви ядове надявам се, че няма да прозвучи като реклама, но „hewlett packard” са най-безпретенциозните принтери откъм консумативи (менте или оригинал), лесно им се флашват чиповете на тонер касетите и мастилниците-за мастиленоструйните и като цяло ремонтите са им по-евтини...
Няма да изброявам още няколко новопоявили се марки, които всъщност са точни копия на „НР” – имам предвид хардуерно под лъскавите дизайнерски капаци.
Тук ще Ви учудя с предложението ми, но много добра работа вършат и онези бавни и ужасно жужащи, така наречени матрични принтери. Като за по-добра резолюция на печат е добре матричния принтер да е 24-иглен. Аз например ползвам едно старо „OKI-MICROLINE” бракувано от някое предприятие, което съм си възстановил, и на него си отпечатвам схеми и графики формат „А-3”. Така също е идеален и за текстове. А от гледна точка на консуматив е изключително евтино. Друг плюс, е че могат дправят копия под индиго.
Разбира се има много добри мастиленоструйни и лазерни многомултифункционални устройства (принтер, скенер, копир, че и факс) но пак ще се повторя „НР” са твърде евтини за поддръжка. а няма нищо вечно
Успех в намирането на машинка

пп. Не работя за никоя от изброените компании. Доволен съм, ч в производствата си "бълват" съвременни техники та да има хляб и за такива като мен... :wink:

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 26 Май 2017, 21:43
от diqnailieva
Дъщеря ми постоянно ме праща до книжарницата да ѝ принтирам някакви неща. Мисля да взема да ѝ купя един принтер. Може ли да ми препоръчате някакъв не много скъп модел?

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 26 Май 2017, 22:31
от teogeo
diqnailieva написа:Дъщеря ми постоянно ме праща до книжарницата да ѝ принтирам някакви неща. Мисля да взема да ѝ купя един принтер. Може ли да ми препоръчате някакъв не много скъп модел?


Brother или HP. Има читави мултифункционални "брадъри" по 250лв.

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 27 Май 2017, 12:26
от mirel78
Teogeo, и аз съм за тях. Canon също е добър избор. Дияна, ако искаш, разгледай в https://ardes.bg/mfu-printeri-i-skeneri/printeri . Не знам за какви парички си търсиш и затова не мога да ти препоръчвам конкретен модел.

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2017, 14:17
от diqnailieva
Благодаря ви! Ще прегледам принтери на тези марки и ще реша какъв да взема.

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2017, 07:24
от aeclubwoi
Благодаря Мнение :)

โกลเด้นสล็อต

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 11 Май 2018, 16:41
от diqnailieva
Аз имам от близо 6 години един черно-бял принтер, доста се използва, особено от децата, не е правил проблеми досега. Три пъти сме сменяли мастило.

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 16 Май 2018, 15:16
от tonislav
Колкото по-функционален е, толкова по-добре.

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 07 Окт 2018, 12:57
от mawwan

Re: А3 или А4 принтер?

МнениеПубликувано на: 11 Окт 2018, 16:12
от dworkd16
И вкъщи, и в офиса - Xerox. Супер издръжлив, с много функции и същевременно с лесна и евтина поддръжка.