начало
Шест заплати отгоре за по-специални магистрати Шест заплати отгоре за по-специални магистрати

Проверка на диплома?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Проверка на диплома?

Мнениеот Ntriple » 30 Окт 2008, 11:42

Здравейте,
Има ли представа някой как може да се провери дали една диплома е истинска? Става въпрос за човек, който кандидатства за работа във фирмата в която работя, показва известни познания, но имам силни съмнения за автентичността на дипломата му - би трябвало да сме завършили по едно и също време един и същи университет, а от кратък разговор установих, че въобще не познава хората от този випуск....пък и се държеше доста притеснено като започнах да го разпитвам. Та искам да проверя дали дипломата му е истинска. Иначе човекът е бил вписан в АК, но това не е гаранция...искам да съм сигурен. Поне ако не дипломата, то удостоверението за придобитата юридическа правоспособност би трябвало да може да се провери. Някакви идеи?
Ntriple
Младши потребител
 
Мнения: 67
Регистриран на: 23 Мар 2008, 21:02

Re: Проверка на диплома?

Мнениеот stefy_piriankova » 30 Окт 2008, 11:48

Във Вуза от който е издадена дипломата има Главна Книга, съдържаща досиета, изпитни оценки и много други данни за обучаваните лица.
Можете да се свържете с канцеларията и да проучите по какъв законов ред и начин, следва да извършите насрещната проверка.
Съмненията ви относно общи познати - просто игнорирайте, защото това не е никакъв критерий за нищо. Има законни възможности за определяне на дати и явяване на изпити на дати различни от тези за целия випуск, курс или група.
Успех!
Изображение
stefy_piriankova
Младши потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 09 Фев 2006, 19:29
Местоположение: гр.Пловдив

Re: Проверка на диплома?

Мнениеот diaida » 30 Окт 2008, 15:24

Поискайте същия да си завери дипломата в МОН с правоъгълния печат на Министерството. Заверкато от МОН, удостоверява истинността на дипломата и на всеки друг документ, издаден от училища и университети. Това, обаче може да го направи само лично притежателя на дипломата или нотариално упълномощено лице. МОН има база данни с всички издадени към настояща дата дипломи (независимо от кой у-тет).
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител
 
Мнения: 2595
Регистриран на: 21 Май 2007, 14:57
Местоположение: Sofia


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron