Страница 1 от 4

Десетте ужаса, които дебнат по форумите!

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 15:21
от prnedev
1.Спамерът - за него е въпрос на чест никога да не напише мнение, което е има и най-малък смисъл, по-дълго от едно изречение или пък изобщо има нещо общо с темата. Любимият му препинателен знак (а често и единствения, който ползва) е "#". В повечето случай поства на латиница. Еволюирала разновидност на спамера е мистър Постинг - потребителят, който явно цели да влезе в книгата на Гинес, отговаряйки денонощно и систематично на абсолютно всяко чуждо мнение, а често и на собствените си.
Противодействие - Също както и хлебарките, спамерите и спамът не могат да бъдат премахнати. Смята се, че продуктите на RAID (BAN), могат поне да облекчат проблема (понякога).

2.Тролът - обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко е полезно ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание.
Противодействие - решението е учудващо просто - игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован.

3.Модераторът - подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го право особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Обикновено се позовава на общественото мнение.
Противодействие- ако нищо друго не работи, пробвайте да го засипете с постинги. Може да не ви се вярва, но помага понякога ако нервите ви излязат по здрави.

4.Адвокатът (на дявола) - той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие - съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден.

5.Патриотът - това е човекът, който на трети март поства задължителна тема - "DA SE GORDEEM 4E SME BALGARI BRATIA!", през останалата част от годината недоволства от това в колко скапана държава живее и от какви идиоти е заобиколен (обикновенно също на латиница с главни букви).
Проводействие - публикувайте националният химн - той ще изпадне в патриотически екстаз и временно ще спре да се оплаква.

6.Интелектуалецът - за да каже това, което другите изразяват с две-три изречения, той изписва поне страница и половина освен това използва думи, които само той разбира (например - "патина", "ктитор" или "полиандрия"). Това не води до проблеми тъй като и без това никой не чете мненията му. Обича да цитира прочути личности, независимо дали цитатите имат бегла връзка с дискутираната тема.
Противодействие - като цяло е безвреден и няма нужда от противодействие, само не се опитвайте да четете публикуваните от него мнения.

7.Хлапето - възрастта, описана в профила му, е някъде 12-13, но реално е на 5-6, тъй като е от онези, на които им липсват първите 7 години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.
Противодействие - също както Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините.

8.Хакерът - говори на езика на L33T (1=i; 7=t и т.н.) и най голямата радост за него е да научи или да налучка паролата ви и да направи куп глупости от ваше име. Реалните му познания за компютри са от минимални до никакви.
Противодействие - за щастие има осигурен начин да се предпазите от атаките му. Той е **deleted/2 @ #Teh L33t h4x0R W4S h3R3_23@I 0wnZ0r j00 l4m4ZZ!***

9.Лъркерът - той се е регистрирал, но стои в сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи на някой от другите типове.
Противодействие - не е известно.

10.Сърдитко Петко - този потребител винаги се засяга, приема всичко като лична нападка срещу себе си и периодически си тръгва завинаги от форума. В неговия случай "завинаги" означава период от 2 дни до 6 месеца.
Противодействие - сложете нещо в подписа си подобно на - "Мненият ми нямат за цел да нападат и унижават другите потребители на форума." В никакъв случай не го канете обратно - това ще удължи периода му на сърдене.

ТОЗИ ТЕКСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА, КОЯТО НЕ ЦЕЛИ ДА ОБИДИ НИКОГО. ВСЯКАКВА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И ФОРУМИ Е НЕИЗБЕЖНА И ВЯРНА.Хайде сега си преценете кой вид сте и да почнем да вземаме мерки за противодействие!

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 15:32
от portokal
Аз със сигурност от тези 10 типа не съм модератор. 8)

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 15:34
от Clavdivs.
За мен трябва да се измисли нова категория - Бираджията... :D

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 15:45
от razli4na
И аз съм от категорията на Clavdivs.
prnedev, кога ти остана толкова време?
Иначе, браво, олучил си нещата.

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 15:54
от apk76
ТОЗИ ТЕКСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА, КОЯТО НЕ ЦЕЛИ ДА ОБИДИ НИКОГО. ВСЯКАКВА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И ФОРУМИ Е НЕИЗБЕЖНА И ВЯРНА.
:D най-сладката част

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 15:55
от ianeva
Аз съм и от отбора на бираджиите и от този на влюбените. Това ме навежда на мисълта, че тези две категории май трябва да се обединят в една обща - "влюбени бираджии" :D

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 16:27
от portokal
:D :D :D

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 17:29
от Gabi1
Аз пък лично предпочитам една студена бира! :lol: пред розите де - бодът

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 18:35
от prnedev
Ами ще трябва да ги организираме биричките тогава. Само да не стане като предния път :-D

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 19:18
от Gabi1
Благодаря и наздраве! 8)

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 19:28
от Clavdivs.
Gabi1 написа:Аз пък лично предпочитам една студена бира! :lol: пред розите де - бодът


Ето как се отразява суровият дознателски живот :wink:

Наздраве!


То явно цялото наказателно право има такова въздействие.... днес някой писа, че било много яко бира и сърчица /явно имайки предвид аватара и постингите на Каранедев/..... пък аз веднага си помислих за пилешки сърчица с лучец и червен пиперец :P /пък знае ли човек - може и това да е имал предвид пишещият/

Такива ми ти работи...
:D

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 20:43
от Gabi1
Пилешките сърчица - в масло, а се замислих и за трътки - панирани :lol:

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 21:13
от reveta
A не е ли по-правилно да се каже, че "ВСЯКАКВА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И ФОРУМИ Е СЛУЧАЙНА" (вместо "неизбежна и вярна") ;)

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 21:25
от gudio
Gabi1 написа:Пилешките сърчица - в масло, а се замислих и за трътки - панирани :lol:

Много нездравословно, недейте така, има и възрастни хора (с холестеролни и пр. проблеми) тук !

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 21:32
от eklekti4kata
Бе тия трътки са :wink: езотерично самоубийство! Б`а си ужаса -да умреш от трътки!Като оня ,дето го блъснал трабант и промълвил:поне да беше мерцедес! :D

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 23:27
от Gabi1
Аз, но преди години.... Гласех се за тази година, но ме възпрепятстваха.
А колкото до холестерола - ами то може да ми падне и тухла на главата - да не излизам ли или да не сядам в кола, да не се возя на самолет - май има и доста по-рискови неща :wink:

МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 02:20
от hebigatsu
eklekti4kata написа:Някой ходи ли трите дни в Каварна???????Бе няма ли във форума някой да не е спал на Джулая??????????


Ммм-да. :wink: Ако имаш предвид 28-29-30.06.2007 г. в Каварна - Да. Мно-о-о-о-ого жица, бира и ....... :wink: :lol: :lol: :lol:
виж тук:http://kavarna.pro-rock.net/?page=news/shNews.php&id=169

ПП. MANOWAR бяха супер.... :lol:
Изображение

За любителите на по-мекия рок - следва: ROBERT PLANT Е ПОРЕДНИЯТ ЛЕГЕНДАРЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ С КОНЦЕРТ В КАВАРНА - 6 ЮЛИ,
повече инфо тук:
http://kavarna.pro-rock.net/?page=event ... .php&id=33


:lol: :lol: :lol:

МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 11:05
от apk76
наздраве,драги! :wink:

МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 14:00
от apk76
стана ли бирено време?! :wink:

МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 14:22
от d_d
apk76 написа:стана ли бирено време?! :wink:


Че то всяко време си е бирено :
сутрин - против махмурлук
на обяд - както си му е реда
следобед - щото наближава края на работния ден
след работа - с колеги
вечерта - просто така
посред нощ - една последна

П.П. Изброяването е примерно и не е изчерпателно !!!!!!!!