начало

„Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори „Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори

Дистанционна работа за английска фирма

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Дистанционна работа за английска фирма

Мнениеот claire9 » 24 Сеп 2020, 16:47

Здравейте,

Това лято се прибрах от Англия, където работех няколко години. Наскоро получих предложение за дистанционна работа като служител в английска фирма, което много бих искала да приема, но ми се струва че процедурата с данъците и осигуровките са дости усложнени от факта, че ОК излезе от ЕС. Фирмата няма седалище в България. Поради условията на професионална асоциация от която съм част, нямам право да основавам собствен бизнес или да предлагам услуги като самоосигуряващо се лице през следващите няколко години.

Имам няколко въпроса:
1. Мога ли да се водя служител на фирмата?
2. Времето, през което работя в тази фирма ще бъде ли зачетено към стажа ми в България?
3. Какво е нужно да направят за да може фирмата директно да плащат данъците и осигуровките (вкл. пенсионните) ми в България?
4. Има ли фирми-посредник (intermediaries) в България,при които да се водя наета и да минават заплатата и осигуровките ми, а те да издават фактури към английската фирма.
Звъннах в НАП, но като чуха казуса ми и просто ми затвориха телефона та не се и надявам да получа нужната информация от там.

Благодаря!
claire9
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Сеп 2020, 16:20

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron