начало

От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест

Ранно пенсиониране

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ранно пенсиониране

Мнениеот valia_gr » 08 Окт 2019, 14:53

Здравейте!
Съпругът ми се пенсионира по първа категория труд, като прехвърли от втория пенсионен фонд "Доверие" към НОИ осигуровките си. Въпросът ми е каква сума се взема еднократно от "Доверие" след като се занесе разпореждането за пенсиониране?
valia_gr
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Окт 2019, 14:47

Re: Ранно пенсиониране

Мнениеот chima » 09 Окт 2019, 13:22

Явно става въпрос, че съпругът Ви се е пенсионирал по реда на чл.69б, това е за лица, които са работили при условията на 1 и 2 категория труд . Когато лицата, работещи при условията на първа и/или втора категория труд, които не са придобили право на пенсия по чл. 168 от КСО, поискат да им бъде отпусната пенсия от ДОО по т. 1-4, едновременно със заявлението за отпускане на пенсия те подават и заявление обр. УП-23, с който искат средствата по индивидуалната им партида в професионален пенсионен фонд да се прехвърлят във фонд „Пенсии“ на ДОО. Следователно те вече нямат средства в професионален пенсионен фонд и този фонд не им дължи нищо.
chima
Потребител
 
Мнения: 108
Регистриран на: 09 Яну 2006, 17:00
Местоположение: София


Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron