начало

ВСС реши: Няма да открива нова процедура за главен прокурор ВСС реши: Няма да открива нова процедура за главен прокурор

Осигуряване над максимално осигурителният праг на месец

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Осигуряване над максимално осигурителният праг на месец

Мнениеот sasnycon » 08 Юли 2019, 23:39

Здравейте,

Имам следният казус. Забелязвам, че последните два месеца работодателя ми внася осигуровки на цялата брутна сума, която е над максималния осигурителен праг (3000лв). Обяснението от счетоводството е, че понеже сме на сумирано работно време (работим на смени) всичко е наред ако осигурителната заплата за 6 месеца не надхвърлят 18,000лв и едва ли не те така били правели. Никъде в закона не намирам такова нещо. Навсякъде пише, че максималният осигурителен праг е 3,000лв на месец.

Можете ли да ми кажете това със сумираното работно време и тези 6 месеца и 18,000лв къде е упоменато в закона и колко е редно работодателя да ми надвнася осигуровки над максималният осигурител праг на месец. Прерових де що има закони и наредби, и не намирам нищо по въпроса.

Благодаря ви!
sasnycon
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Юли 2019, 23:30

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron