начало

КС „отмени“ три текста от Закона за социалните услуги КС „отмени“ три текста от Закона за социалните услуги

Осигуряване над максимално осигурителният праг на месец

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Осигуряване над максимално осигурителният праг на месец

Мнениеот sasnycon » 08 Юли 2019, 23:39

Здравейте,

Имам следният казус. Забелязвам, че последните два месеца работодателя ми внася осигуровки на цялата брутна сума, която е над максималния осигурителен праг (3000лв). Обяснението от счетоводството е, че понеже сме на сумирано работно време (работим на смени) всичко е наред ако осигурителната заплата за 6 месеца не надхвърлят 18,000лв и едва ли не те така били правели. Никъде в закона не намирам такова нещо. Навсякъде пише, че максималният осигурителен праг е 3,000лв на месец.

Можете ли да ми кажете това със сумираното работно време и тези 6 месеца и 18,000лв къде е упоменато в закона и колко е редно работодателя да ми надвнася осигуровки над максималният осигурител праг на месец. Прерових де що има закони и наредби, и не намирам нищо по въпроса.

Благодаря ви!
sasnycon
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Юли 2019, 23:30

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron