начало

КС „отмени“ три текста от Закона за социалните услуги КС „отмени“ три текста от Закона за социалните услуги

Казус относно стаж за инвалидна пенсия.

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Казус относно стаж за инвалидна пенсия.

Мнениеот georgi_antonow » 13 Май 2019, 20:33

Здравейте,вече трета година борба с институцията "НОЙ".

През 2016 година претърпях лечение заради бъбречно заболяване.След подобрение в състоянието ми се оказа ,че няма да мога да работя професиите , който съм практикувал (хлебар и готвач),и се наложи да мина ТЕЛК. Имам експертно решение с 73 процента с право на работа. И оттук започват мъките.
От НОЙ изпратиха разпореждане с общ стаж според трудовите договори 4 год. 11 мес. и 28 дни.Това от октомври 2016 година. Оказа се ,че един работодател не е платил осигуровки или нещо друго , защото според НАП трудов договор има,но зачетени работни дни няма (в графата осигурителен стаж е нула дни).В НОЙ изобщо няма такъв трудов договор.
Тръгнах по мъките,(мъки защото въпросния работодател станал на ръководна позиция в общината) и каза че при тях всичко е било изрядно. От НОЙ отговора беше да си извадя УП3 и да ми се нанесе стажа в трудовата книжка.Извадиха УП3 и нанесоха стажа и подадох заявление за преразглеждане на стажа на 8.03.19 година. Началото на април получих отказ с довода , че имам стаж 4 год. 11 мес. и 28 дни. Подадох възражение и отново пратих УП-то и книжките за преразглеждане.
Въпроса ми е какво може е станало ,че да ми казват че имам същия стаж и към кого да се обърна защото не може да не е регистриран договор,в НАП да излиза договора, да им пращам УП3 и ТК за доказване на стаж и стажа да стой един и същ???
georgi_antonow
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Май 2019, 20:19

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron