начало

КС „отмени“ три текста от Закона за социалните услуги КС „отмени“ три текста от Закона за социалните услуги

Възстановяване на ЗО на държавен университет

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Възстановяване на ЗО на държавен университет

Мнениеот joniop » 09 Юли 2017, 10:25

Здравейте,

Миналата година започнах да уча в държавен университет, при което попълних декларация, с която започнаха да плащат здравните ми осигуровки. Около 6 месеца по-късно обаче започнах и работа на 4-часов работен ден, като работодателя също ми плащаше здравните осигуровки, но по невнимание и прибързаност - забравих да подам декларация в университета, че ЗО вече се плащат от работодателя ми. По-късно напуснах, но разбрах, че по времето, в което работех, съм бил осигуряван и от университета, и от работодателя.

Въпросът ми е следният: понеже не искам да си имам вземане-даване с разследващи органи на различни институции, а и съм на принципа "чисти сметки - добри приятели", бих искал да ви попитам дали има някаква процедура, по която бих могъл да възстановя платените от университета суми за ЗО за периода, през който бях на работа, с цел да не ми бъдат издавани АУАН-и, да си имам проблеми с чл. 313 от НК и т.н.?

Благодаря ви предварително!
joniop
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 22 Май 2016, 14:37

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron