начало

ВСС реши: Няма да открива нова процедура за главен прокурор ВСС реши: Няма да открива нова процедура за главен прокурор

Възстановяване на ЗО на държавен университет

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Възстановяване на ЗО на държавен университет

Мнениеот joniop » 09 Юли 2017, 10:25

Здравейте,

Миналата година започнах да уча в държавен университет, при което попълних декларация, с която започнаха да плащат здравните ми осигуровки. Около 6 месеца по-късно обаче започнах и работа на 4-часов работен ден, като работодателя също ми плащаше здравните осигуровки, но по невнимание и прибързаност - забравих да подам декларация в университета, че ЗО вече се плащат от работодателя ми. По-късно напуснах, но разбрах, че по времето, в което работех, съм бил осигуряван и от университета, и от работодателя.

Въпросът ми е следният: понеже не искам да си имам вземане-даване с разследващи органи на различни институции, а и съм на принципа "чисти сметки - добри приятели", бих искал да ви попитам дали има някаква процедура, по която бих могъл да възстановя платените от университета суми за ЗО за периода, през който бях на работа, с цел да не ми бъдат издавани АУАН-и, да си имам проблеми с чл. 313 от НК и т.н.?

Благодаря ви предварително!
joniop
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 22 Май 2016, 14:37

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron