начало

КС единодушно допусна питането на правителството за независимия прокурор КС единодушно допусна питането на правителството за независимия прокурор

Самоосигуряване и банков кредит

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Самоосигуряване и банков кредит

Мнениеот firefly09 » 14 Юни 2017, 15:13

Здравейте, досега съм работил за себе си без да се осигурявам, тоест без договори, осигуровки и данъци и т.н.

Въпросът е какво и как трябва да почна да внзсям за да мога да кандидатствам след това за кредит за бизнес? Сиреч какви вносни и колко да се внесат за да излизам като осигурено лице при проверка? Може ли да се внасят със задна дата?
firefly09
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Юни 2017, 15:07

Re: Самоосигуряване и банков кредит

Мнениеот jhoro » 14 Юни 2017, 21:33

Здравейте. Въпроса ви е доста общ и не-конкретен. Затова и отговора ми ще е такъв.

Първо - кредиторите ги интересува основно дали ще можат де си получат парите обратно. Досега не съм чувал кредитол да се интересува от осигурителния ви статут. Виж - какво пише за вас в кредитния регистър - проверяват задължително. А не е, като да не съм взимал - лични кредити, фирмени кредити, лизинги и други подобни.
Даже имаше една банка - не ги интересуваше колко доход се декларира, а какъв и как работи бизнеса ви. След 1-2 посещения при вас - кредитния инспектор си съставя мнение и отпуска или не искания кредит.

Второ - кредитирането е частна сделка между вас и конкретния кредитор. А такива има доста, и всеки си има негови изисквания. Затова най-добре пообиколете и питайте - на място ще получите подробна информация.

Колкото до внасянето на осигуровки със задна дата - няма как да стане. Не е проблем плащането, а основанието. Няма как в момента да подадете декларация, че преди време сте работили като... еди какъв си. Поне в България всичко се декларира предварително, в тази област.
jhoro
Потребител
 
Мнения: 837
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron