начало

Проверка на заменки и арести в Басейновата дирекция в Пловдив Проверка на заменки и арести в Басейновата дирекция в Пловдив

невписан ДУК - проблем с НОИ

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


невписан ДУК - проблем с НОИ

Мнениеот bggal12 » 14 Яну 2014, 21:58

Ситуацията, в която се оказах е доста абсурдна и много прилича на Параграф 22. До скоро бях служител на компания, от която ме съкратиха по чл. 328 и съответно имам право на обезщетение за безработица. По същото време обаче като второ трудово взаимоотношение имах ДУК към друга фирма, свързана с първата в собствеността, но отделно юридическо лице. Тъй като в първата фирма ме осигуряваха на максималния праг, от втората не се плащаха осигуровки, а само данък.

След като мина определеното по закон време и работодателят ми изплати възнаграждението за първия месец без работа, отидох да се регистрирам в НОИ. Там ми казаха, че няма как да разберат, че взаимоотношението ми по ДУК с втората фирма е прекратено, тъй като не съм била вписана в ТР и съответно не съм и отписана. Оказва се, че ТРЗ-то никога не е забелязало, че не съм вписана в ТР, а е подавала информацията по код 10, който е за ДУК. Няма и решение на ОС за НЕ продължаване на договора (той беше срочен).

От НОИ не проявиха никаква кооперативност и отказаха да ми кажат какво според тях ще реши проблема. Говорих с адвокат, който също не можа да ми каже много. Препоръча все пак да получа Протокол от ОС, в който е изрично указано, че е взето решение моят ДУК да не се продължава и че съответно от деня след датата на изтичането му вече не съм Управител на дружеството.

Ще бъда много благодарна ако някой има информация за подобен казус и я сподели.

Благодаря предварително.
bggal12
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Яну 2014, 21:41

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron