начало

Лилана излиза от ареста Лилана излиза от ареста

болничен по време на бременност

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


болничен по време на бременност

Мнениеот dessy21 » 13 Дек 2013, 11:47

Здравейте,

бих искала да Ви попитам относно осугуровките по време на майчинство.

Ако изляза в болничен по време на бременност 1 месец по рано от болничния, който е 45 дена преди термина това ще се отрази ли на осигурителния ми доход които се вземе впредвид за майчинството. Зная ,че в момента се гледат 24 месеца назад за формиране на 1 -вата година на майчинството.

Въпросът ми е този 1 месец болничен ще бъде ли формиран на база осигуровките ми от предишните месеци и ще се отрази ли негативно на майчинството впоследствие(тъй като ми казаха ,че дохода е 0.00 лв.ако болничен) и какъв процент от заплатата се изплащат с болничния(70 % или не)?

Благодаря предварително!
dessy21
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Дек 2013, 18:45

Re: болничен по време на бременност

Мнениеот iliana88 » 13 Дек 2013, 21:59

Съмнявам се, че някой ще бъде в състояние да Ви отговори на така поставения въпрос, тъй като за отговора се изисква да се знае осигурителния Ви доход за период 24 месеца назад, кога е термина Ви, от кога евентуално искате да вземете болничен и вероятно други такива уточнения. След като се изяснят тези факти се правят съответните изчисления (в КСО и в НИИПОПДОО е определен реда на изчисляване).
iliana88
Младши потребител
 
Мнения: 43
Регистриран на: 20 Ное 2013, 22:17
Местоположение: София


Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron