начало

Съдът отмени отнемането на лиценза на „Еврофутбол“ Съдът отмени отнемането на лиценза на „Еврофутбол“

Прекратена регистрация в БТ и лишаване от обезщетение

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прекратена регистрация в БТ и лишаване от обезщетение

Мнениеот enserenity » 27 Ное 2013, 01:10

На 19 септември 2013 година се регистрирах в бюрото по труда като безработна. От служителката получих единствено служебна бележка, необходима за регистрацията в НОИ. На 20 ноември 2013 се регистрирах в НОИ, тъй като до този момент не ми беше изплатено цялото обезщетение по член 222, ал 1 от Кодекса на труда. На 26 ноември отидох в Бюрото по труда, за да разбера каква е процедурата след регистрацията в НОИ. Разговарях със служителката, която ме е регистрирала и с началник отдел Посреднически услуги. Беше ми съобщено, че регистрацията ми в бюрото по труда е прекратена още през месец октомври и че няма да мога да получа обезщетение като безработна. Като причина беше обявена неявяването ми в определения ден и час в бюрото по труда за среща с посредник. Проблемът е, че не съм получавала информация кои са определените дата и час за среща с посредник, нито при кой посредник трябва да се явя, не съм получила и картончето с тази информация.
На въпроса ми, защо не съм информирана за прекратяването на регистрацията ми беше отговорено, че нямат възможност да информират всички с прекратени регистрации и затова излагат списъци в бюрото по труда с имената на хората, чиито регистрации са прекратени.
Какво бих могла да направя, за да ме регистрират отново и да си получа обезщетението?
Има ли нарушение, че не ми е изпратено решението за прекратяване на регистрациятя?
Благодаря ви!
enserenity
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Ное 2013, 00:56

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron