начало

Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Помощи и обещетения за човек работил в Испания

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Помощи и обещетения за човек работил в Испания

Мнениеот choco77 » 14 Юли 2013, 22:01

Здравейте,

Бих искала да попитам за човек, който е работил в Испания в продължение на 5 години, но вписани по-малко реални дни работни с редовно плащани осигуровки може ли да получи някакво обещетение за безработица в България (тъй като се е върнал)?
Относно обещетението за безработица, тук, в България, доколкото разбрах, трябва да има 9 месеца внесени осигуровки (ако са внесени в Испания, ще се признаят ли?) през последните 15 месеца и да си регистриран като безработен + заявление в НОИ.
Можете ли да ми кажете нещо повече относно Парично обезщетение за безработица на ниво подпомагане, т.е. субсидии за безработни, тъй като човекът за когото питам е над 45г и отговаря на условията? Важат ли още тези субсидии и какъв е реда за отпускането им, необходими документи и т.н.

Благодаря за съдействието!
choco77
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Юли 2013, 21:47

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron