Страница 1 от 1

Отказ за изплащане на болничен

МнениеПубликувано на: 01 Юли 2013, 13:09
от tedu_go
Рабтя в провинцията по основен трудов договор към фирма стационирана в София.Имам и втори трудов договор / на 4 часа/ с фирма в града в който живея.
Получих травма и за периода от 27.05.13 до 09.07.13 имам издаден болничен лист.Подадох този болничен към основния си работодателн но не и към втория ,понеже там си бях пуснал платен годишен отпуск за период обхващащ времето на болничния.Счетох за излишно да товаря другия работодател и НОИ.
Сега обаче получавам уведомително писмо от Районно/столично/ управление "Социално осигуряване" с което отказват да ми изплатят болничния /само за частта от м. май/ понече от Втория работодател имам изплатено трудово възнаграждение.За този период там обаче съм бил в отпуск, за което има разрешение на молбата ми за отпуск.
Считам че имам право на обезщетение.Къде да адресирам евентуалната си жалба - точен адрес на Районно/столично/ управление "Социално осигуряване".

Предварително благодаря за съветите.

Re: Отказ за изплащане на болничен

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 11:48
от borovinka
Ами, според мен нямате право на обезщетение, но пък щом така считате, винаги можете да се пробвате.
Опитайте да адресирате жалбата си към ТД на НАП във вашия град с копие до РУ "СО" София. Те ще си я придвижат до където трябва. В писмото, което сте получили, би трябвало да е посочено пред кого и в какъв срок може да се обжалва, ако нещо не ви е по вкуса. Като мине административната процедура, имате и съд, ако ви стиска да се борите до там.

Re: Отказ за изплащане на болничен

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 11:56
от annato
Трябвало е да ви се издадат 2 болнични листа - по един за всеки работодател.