начало

Лилана излиза от ареста Лилана излиза от ареста

Промяна на УПФ като условие за теглене на кредит?!

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Промяна на УПФ като условие за теглене на кредит?!

Мнениеот anto_atanasova » 22 Юни 2013, 20:21

Здравейте, налага ми се теглене на потребителски кредит и в една от банките през, които минах за консултация ми съобщиха, че за да се възползвам от определен техен продукт, с наистина добри характеристики, трябва да сменя УПФ в който се осигурявам с друг посочен от тях като задължително условие. Някой би ли могъл да ме посъветва дали имат право по този начин да ме склонят да сменя УПФ, не е ли право на личен избор къде да се осигурявам?
anto_atanasova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Юни 2013, 20:08

Re: Промяна на УПФ като условие за теглене на кредит?!

Мнениеот neutralen » 23 Юни 2013, 08:02

:roll: Имате право на личен избор както къде да се осигурявате, така и от коя банка да изтеглите потребителския кредит. Според мен поставеното от банката условие е некоректно и ако бях аз няма да се съглася с тях и бих потърсил услугите на друга банка, която не поставя такива ултимативни условия. Но общо взето бъдете нащрек с банките, четете внимателно техните договори и се консултирайте с юристи, преди да подпишете. Теглейки кредит, поемате големи рискове. 8)
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Промяна на УПФ като условие за теглене на кредит?!

Мнениеот vaskovasko » 26 Юни 2013, 14:17

Ако искате да се възползвате от конкретния продукт, ще трябва да им се вържете. Иначе ще си теглите кредита с по-високата лихва.
vaskovasko
Потребител
 
Мнения: 155
Регистриран на: 24 Мар 2010, 00:37


Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron