Страница 1 от 1

ИМАМ ДЕЙСТВАЩА ФИРМА,ЧРЕЗ КОЯТО СЕ ОСИГУРЯВАМ

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2012, 18:27
от medved1949
ИМАМ ФИРМА НА КОЯТО ПО РЕГИСТРАЦИЯ СЪМ УПРАВИТЕЛ И СЕ ОСИГУРЯВАМ ЧРЕЗ НЕЯ,НО ПОДАДЕНИТЕ ГОДИШНИ ДЕКЛАРАЦИИ СА "НЯМАМ ПРИХОДИ И ДЕЙНОСТ" т.е. НУЛЕВИ!КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ОСИГУРОВКИТЕ,КОИТО СЪМ ВНАСЯЛ - КАЗАХА МИ,ЧЕ НЕ СЕ ПРИЗНАВА ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ЗА ПЕНСИЯ!? :roll: ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО?? :?: МОЛЯ НЯКОЙ ДА МЕ ОГРАМОТИ :D БЛАГОДАРЯ!

Re: ИМАМ ДЕЙСТВАЩА ФИРМА,ЧРЕЗ КОЯТО СЕ ОСИГУРЯВАМ

МнениеПубликувано на: 23 Окт 2012, 22:04
от sunrise
ООД ли е фирмата Ви?

Re: ИМАМ ДЕЙСТВАЩА ФИРМА,ЧРЕЗ КОЯТО СЕ ОСИГУРЯВАМ

МнениеПубликувано на: 16 Авг 2013, 11:47
от medved1949
sunrise написа:ООД ли е фирмата Ви?

Да, ООД е! Благодаря

Re: ИМАМ ДЕЙСТВАЩА ФИРМА,ЧРЕЗ КОЯТО СЕ ОСИГУРЯВАМ

МнениеПубликувано на: 19 Авг 2013, 08:38
от borovinka
Ако сте си внасял всички осигуровки и сте осигурен за всички социални рискове (а за възраст няма как да не сте осигурен), значи всичко ще е наред. Дейността на ООД-то и финансовия му резултат нямат връзка с осигуряването на управителя му. (Казано с пример: може да работите, но работата ви да не е на печалба, даже да сте на загуба, но това не значи, че няма да ви се признаят внесените осигуровки за периода, в който сте работил като управител на тази фирма).

Re: ИМАМ ДЕЙСТВАЩА ФИРМА,ЧРЕЗ КОЯТО СЕ ОСИГУРЯВАМ

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2013, 12:36
от atevasile
borovinka написа:Казано с пример: може да работите, но работата ви да не е на печалба, даже да сте на загуба, но това не значи, че няма да ви се признаят внесените осигуровки за периода, в който сте работил като управител на тази фирма).


Това обаче се доказва с данъчна декларация по ЗКПО, от която е видно, че има разходи, надвишаващи приходите.
Освен човекът да пледира, че е нарушил задължението си по ЗКПО да подаде вярна ГДД. И е подал невярна (нямам дейност)

"Осигурено лице" е физическо лице, което извършва трудова дейност, за която подлежи на задължително осигуряване по чл. 4.....


Не става само с внасяне на осигуровки.

Доколкото няма легално определение на това що е "трудова дейност" на самоосигуряващо се лице, а се осланяме само на пракитката на НОИ като доказателство да изисква годишна данъчна декларация на самото лице или на дружеството му, не мога да кажа друго, освен (отново позовавайки се на практиката на НОИ) да бъде направен нов опит да се завери осигурителната книжка при друг инспектор или при същия, но в друг ден. Случва се да се "разсеят".