начало

Прокуратурата ще си сътрудничи с ОЛАФ Прокуратурата ще си сътрудничи с ОЛАФ

здравни осигуровки

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


здравни осигуровки

Мнениеот krasi_plovdiv » 08 Май 2011, 23:01

Имам проблем.Значи аз работя няколко месеца в годината В Германия законно и досега като съм там всичко каквото трябва според закона си е така и като си дойда да речем след 3 или 6 мец. в годината представям пред НАП един документ Е104 и те ми приспадат здравните тук след като съм ги плащала в Германия за тези месеци който не съм била тук,но.....
И до не до споследния път в който видях в интернет,че имам от 2009 1 мес и 0т 2010 2 мец да плащам(период в който съм била там и съм и преставила документ от тамошната здравна каса,че съм била там осигурявана.
Отивам аз тук в НАП и казвам,ч това е грешка а те ми викат:
АААААААА, не е от 2.05.2011 имало нов закон който не е започнал работа в чужбина от 1 число на месеца трябвало и тук да плаща.
Тъй като 2009 съм започнала на 15 число на месеца не ми се признава според новия закон..и то с лихвите,така и 2 месеца от 2010 година.
Та имам да плащам от 2009 1 мес с лихви (даже 2009 ми издадоха документ от НАП,че всичко е ми е платено след като представих документа от Германия),а сега според новия закон не ми платено,а бе хора,питам се аз къде живея и мога ли да съдя здравната каса.Това не нищо не прлилича..с новия заокн и ще ми слагат лихви и ще ме връщат 2 години назад за лихви без моя вина?
Ще се боря до дупка...ДАйте съвет!Вече ни взеха за хептем будали и правят с нас каквото си искат!
krasi_plovdiv
Младши потребител
 
Мнения: 60
Регистриран на: 22 Апр 2008, 11:25

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron