Страница 1 от 1

Изхвърлят ме внезапно

МнениеПубликувано на: 01 Авг 2021, 15:18
от viv_a
Започнах работа в закритите комплекси Управителката на комплекса ми предостави стая за живеене понеже не съм от райна и няма къде да живея Не стига, че работя 12ч противно на закона - 8ч Иска и да ме използва и извън работно време Тоез да нямам лично време Аз и казах, че няма как да стане да нямам личен живот Иска да изчезна на момента
Да отбележа. че в трудовият ми договор който е до 30.09.2021 г не се споменава за осегоряване на жилище

Права имам ли? Може ли да бъда третиран като наемател, защото закона дава срок за да се изнешеш А ако ми изхвърли багажа от стаята? Как да се защитя?

Re: Изхвърлят ме внезапно

МнениеПубликувано на: 03 Авг 2021, 03:28
от viv_a
Какво не е наред, че никой не иска да помогне?

Re: Изхвърлят ме внезапно

МнениеПубликувано на: 03 Авг 2021, 09:27
от guest1
viv_a написа:Какво не е наред, че никой не иска да помогне?

Здравейте!
На „първо четене“ - правопис, граматика, липсва пунктуация ... Накратко - „обща култура“.

По същество:
    - имате ТД, но нямате „Договор за наем“ - не сте наемател. Просто сте „на гости“!
    - работите повече от договореното. Ако това е доказуемо - обръщате се към „Инспекция по труда“.

Като начало - толкова. Ако дадете допълнителна информация - може да се говори още.

Re: Изхвърлят ме внезапно

МнениеПубликувано на: 03 Авг 2021, 12:18
от viv_a
Tовае е бг, да те дискреминират понеже правилно не пиши Предрасъдаци на бг юристите наслагани от тоталитаризма

Нека зомбираните юристи обслужващи диктатурата да отидат при доктор за помощ,,а той да не им обърни внимание по причина, че те не знаят клиничната картина на заболвеванието си, кто и че не могат да говорят на езика на медицинското съсливие

Re: Изхвърлят ме внезапно

МнениеПубликувано на: 03 Авг 2021, 13:57
от roshen
Здравейте,
Попаднали сте в много неприятна ситуация. Въпреки че трудовото законодателство се стреми да осигурява защита, на практика злоупотребите спрямо хора от уязвими групи не са толкова рядко явление. Осигуряването на място за настаняване не фигурира в трудовия Ви договор, а за действителността на подобна уговорка като част от трудовото правоотношение се изисква да е в писмена форма.
Относно ползването на жилището, изглежда по разказа Ви, че то Ви е предоставено безвъзмездно. Не е част от трудовото правоотношение. Не сте уговорили допълнително плащане на наем. А това означава, че по-скоро се касае за друг тип договор, наречен “заем за послужване”. При него, ако няма изрично уговорен срок или цел, собственикът може да си поиска вщта по всяко време. А даже и да има - пак може да си я поиска, ако поради нещо непредвидено неотложно се нуждае от нея. И тъй като вероятно разговорите Ви с управителката са били насаме, поне от разказа Ви, изглежда като да няма как да докажете, че ползването на това жилище Ви е обещано за целия срок на трудовия договор.
Желая Ви успех с намирането на работа при условия, които Ви удовлетворяват.
П.С. Ако предоставянето на място за настаняване Ви е водещ критерий, насочете се към работодатели от хотелиерския бранш.