начало

Приложното поле на ПЕС – определяне на „съюзна ситуация” Приложното поле на ПЕС – определяне на „съюзна ситуация”

Срок обжалване на частта за разноските

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Срок обжалване на частта за разноските

Мнениеот mamarinov » 10 Юни 2021, 14:53

Здравейте.
Загубилата на първа инстанция страна по гражданско дело в последното СЗ прави възражение за прекомерност на хонорара на адвоката на спечелилата и иска намаляването му. Съдът го уважава и го намалява до минимума. Хонорарът на адвоката на загубилите обаче е дори по-голям, а според ТР на ВКС съдът не може да намалява поради прекомерност хонорара на единия адвокат до сума, по-малка от този, чиято страна прави възражение за прекомерност. Спечелилата страна пропуска срока да иска изменение в частта за разноските. Загубилата страна обаче подава въззивна жалба. Въпросът ми е: може ли спечелилата страна в срока за отговор на въззивната жалба да поиска и изменение в частта за разноските? След като според 263 (2) от ГПК може да подаде насрещна въззивна жалба, която има всички характеристики на въззивна жалба това означава ли, че реално отново е в срока за обжалване и съгласно 248 (1) от ГПК може да подаде такова искане? Има ли съдебна практика по въпроса?
mamarinov
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 30 Яну 2015, 20:30

Re: Срок обжалване на частта за разноските

Мнениеот roshen » 11 Юни 2021, 12:37

roshen
Потребител
 
Мнения: 101
Регистриран на: 06 Апр 2021, 16:47


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron