начало

Пенсионер влезе в затвора за 3 години – призна, че е убил дете на пътя, но поиска да бъде оправдан Пенсионер влезе в затвора за 3 години – призна, че е убил дете на пътя, но поиска да бъде оправдан

Запор на имот в съсобствност

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Запор на имот в съсобствност

Мнениеот utopia » 22 Юли 2020, 15:43

Здравейте,
Пиша тук с надежда някой да се е сблъсквал с подобен проблем, тъй като не намерих такъв из темите.
След смъртта на баба ми, майка ми и нейната сестра за законни собственички на имот с иделани части - по 1/2 на всяка. Приживе обаче, майка ми, сестрата на майка ми и баба ми са подписали нотариално документ за отстъпено право на строеж на майка ми срещу заплащане. Тя е платила на баба ми сума, срещу което закупува петното в което ще бъде построена къща. Естествено това е със взаимното съгласие на всички. Към днешна дата, леля ми е станала поръчител на длъжник, от който банката не може да си събере задълженията и те погват поръчителят, в случая леля ми. Тя няма нищо друго на нейно име, освен въпросният имот, който е в съсобственост, но не живеятв него. В момента имота е под запор, пуснат е на търг и има желаещ купувач ..от ромски произход. Какви са нашите права като съсобственици? В имота освен земя има и стара сграда, кяото също е в съсобственост. Новата сграда е допълнтелно построена и за нея си има отделни документи. Ако отидем на търг с купувача , той е склонен да наддава доста, което е непосилно за нас. Можем ли да изплатим задълженията на леля ми към банката в размера в който са и да се спре търг? Освен това ако се стигне до продажба, при положение, че няма ясна делба и собствеността е 1/2 във всяка една идеална част на имота какви права имаме пред другият собственик? За събаряне на старата къща без наше съгласие няма как да се случи мисля, също така и за строеж без наше съгласие-също. Има ли също така основание да се притесняваме за новопостроената къща, за която има отстъпено палтено право на строеж в част от тази 1/2 притежание на майка ми? Освен петното за строеж майка ми има още части от двора, тъй като петното не е 1/2 от същият а по-малко. Има право и на 1/2 от старата постройка. Ако в нещо бъркам, поправете ме и моля за съвет как да процедираме.
utopia
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Юли 2020, 15:08

Re: Запор на имот в съсобствност

Мнениеот ivanov_p » 22 Юли 2020, 15:54

Ако имате парите платете внесете дължимата от леля ви сума по изпълнителното дело и встъпете в правата на банката. Така ще отмените търга.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3472
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Запор на имот в съсобствност

Мнениеот propensity » 22 Юли 2020, 16:03

Тук има един милион нюанси, които могат или не могат да важат за вашия случай и дори някой колега да има доброто желание да разясни всеки от тях поотделно, най-вероятно ще пропусне нещо, защото няма пред себе си документите, поради която причина и най-вероятно ще голословничи.

Най-ценният съвет, който можете да получите тук, е да идите при адвокат час по-скоро, защото както ви е известно, течат срокове. Опитен специалист може да улови порпуски; я в документите, я в изпълнението и проданта. Така, че съберете всичко каквото имате като документи, относими по казуса ви и при адвокат.
propensity
Потребител
 
Мнения: 283
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Запор на имот в съсобствност

Мнениеот jhoro » 22 Юли 2020, 16:29

propensity написа:Тук има един милион нюанси ...

.. от които - поне „50 нюанса сиво“!

Когато прочетох съвета на ivanov_p - реших, че няма смисъл от повече коментари. В крайна сметка двете страни са длъжника (и/или други заинтересовани) и Банката. Директната комуникация е най-лесното решение.
Кредиторите искат само пари - не усложнения.

propensity - започвам да мисля, че сте или адвокат, или поне „рекламен агент“ (промоутър или нещо подобно) на адвокат. Сложете в подписа си линк - към кантората!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2053
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Запор на имот в съсобствност

Мнениеот propensity » 22 Юли 2020, 21:08

jhoro написа:
propensity - започвам да мисля...


Гошко, публично достояние стана, че мисловната ви дейност се явява равна или по-ниска от тази на градинкса лейка, мнение споделяно от вече огромен брой потребители. Стои въпросът, трябва ли да ме бръсне какво мисли градинският инструмент? И предвид реторичната натура на въпроса - отговорът би бил - не. :twisted:
propensity
Потребител
 
Мнения: 283
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Запор на имот в съсобствност

Мнениеот utopia » 22 Юли 2020, 23:17

Благодаря Ви. Задвижили сме се с адвокат, но има още много неясни за нас работи, тепърва разучаваме всичко, защото досега не го знаехме. Леля ми го е крила. Разбрахме, когато дойде ЧСИ. Сумата, която дължи на банката е твърде висока.. Къщата е много стара и стойността е сантиментална, все пак е родната къща на майка и се намира в общ двор с нашата нова жилищна постройка, която ползваме. Освен това поддържаме всички общи части, както и старата къща, правим ремонти и прочее и изведнъж да платиш такава нереална сума за нещо, за което се грижиш.. Искаме да намалим цената и да я вземем и да се приключи с тази драма, но не пада
utopia
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Юли 2020, 15:08


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron