Страница 1 от 1

Моля за съвет

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2019, 02:23
от mimo87
Здравейте, имам следния проблем. Ще го изложа кратко. Получавам ПДИ от ЧСИ, като задължението е от 2010г., последното изпълнително действие е през 2015г. но вземането май така се нарича е продадено няква ЦЕСИЯ, за която не съм уведомен от стария кредитор...адвокатката ми, след като проучи делото заведе иск по чл.439 от ГПК.
Адвокатката ми, има много сериозно заболяване и се налага лечение в чужбина и замина по спешност.
Платил съм адвокатското и възнаграждение и държавни такси, тя не е преупълномощила друг адвокат. Все пак сме хора и трябваше да и влезна в положение но сега не знам какво да правя. Ответника е изпратил отговор, че исковата е допустима, основание няма нещо такова. В момента очаквам насрочване на делото. Какво да правя, има ли адвокати, които поемат чужди дела ако мога така да се изразя и какво ще е адвокатското възнаграждение да ме представлява само на първото заседание пред РС Ловеч. И какво да правя моя за съвет :D

Re: Моля за съвет

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2019, 23:06
от ivan_lawyer
Напишете обезателно списък на разноски - това е документ - не е образец - свободен текст , е все пак трябва да е на принтер - описвате по точки какво сте заплатили като такса, като адвокатски хонорар и това се дава в съдебното заседание. Това е което можете и то трябва - не е само по желание, ами трябва да се внесе в заседанието. Тъй като след това се губи. Няма да си получите платения хонорар, само дето ще сте водили делото - това са задължителните неща. Самият адвокат може да дойде - ще стане приятно на съда дето е идвал адвокат, но не е фатално.

Тарифата е по наредба за адвокати - не е евтина - но се връща при спечелване - в случая някак не се знае какво що. Защото се връща за един адвокат, а Вие ще сте с двама и това пречи. Има колеги, които да се явят - но разбирате ли - губите от това, което математически ще вземете накрая - тоест - ще сте на загуба - един вид.

Re: Моля за съвет

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2019, 03:06
от mimo87
Благодаря Ви много за съвета и отделеното време... Успехи