начало

Правителството одобри предложените до 20 000 лева глоби за действителни собственици, криещи информация от фирмите си Правителството одобри предложените до 20 000 лева глоби за действителни собственици, криещи информация от фирмите си

Данък имот след наследство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данък имот след наследство

Мнениеот velimk » 03 Апр 2019, 10:43

Здравейте!
При подаване на декларация за откриване на наследство, след като е починал баща ми наследниците, които сме аз, майка ми и сестра ми се оказва , че дължим данък върху имот апартамент.
Данъкът, който е начисляван в предишни години е бил за полумасивна сграда, а сега изведнъш сградата става масивна постройка.Апартаментът е на последен етаж и тавана е гредоред, а не плоча.
Интересно ми е дали мога да поискам информация за първоначално подадената декларация за имота?
Защо данъкът ще се връща за 5г.назад и ще се търси от нас заедно с лихвите, при положение, че вида на имота не е определен от нас при подаване на декларацията?
Може ли през годините да е променен вида на сградата?Имам ли право да откажа да платя за 5г.назад преизчисленият данък?Може ли да се потърси вина от съответното длъжностно лице, което е приело декларацията първоначално?
Родителите ми са си плащали винаги редовно данъците.
Най-интересно е, че при неплащане можело да използват услугите на ЧСИ.
Как мога да постъпя в случая, тъй като според мен не е наша вината за тази ситуация?
Предварително благодаря!
velimk
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 13 Май 2009, 15:50

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron