начало

Какво да правим, когато Законът за мерките срещу изпирането на пари се сблъска с GDPR Какво да правим, когато Законът за мерките срещу изпирането на пари се сблъска с GDPR

Помощ за автомобил с административно наказание в Италия

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Помощ за автомобил с административно наказание в Италия

Мнениеот djmimo89 » 09 Фев 2019, 00:04

Здравейте.В Италия съм от 1 година с автомобила на баща ми регистриран в България, и доколкото го позволяваше закона тук го карах с пълномощно.След като на 04.12.2018 излезе допълнение към закона за пътищата (codice della strada) който забранява на гражданите да карат с автомобили с чужда регистрация, санкцията е от 700 до 2800 евро и иземане на талоните на автомобила. След това имаме две възможности или се регистрира тук или се взема документ (foglio di via) с който мога да закарам автомобила до държавата в която е регистриран, но трябва да се направи в срок от 180 дни, ако не се направи нито едно от двете автомобила се конфискува.
В моя случай искам да взема документ и да го докарам в България, но проблема е че искат регистрационните номера (талоните са при тях) и след това те ще ми издадът транзитни номера и аз мога да го докарам до България. Но проблемът е че по смисъла на закона тук регистрационните табели и талоните на автомобила ще бъдат изпратени до институцията която ги е издала(в случая КАТ България), но тук ми казват че те няма да се изпратят и ще бъдат унищожени, което ще бъде упоменато в документа който ще ми дадът.
Въпроса ми е след като дойде автомобила в България с въпросния документ и транзитните номера издадени в Италия, след като е регистриран един път в България и регистрационните табели с талоните са иззети от друга държава, може ли да се пусне отново в движение, било то с прекратяване на старата регистрация и правене на нова или преиздаване на старата регистрация.
Благодаря ви за вниманието и моля за вашата помощ.
djmimo89
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Фев 2019, 23:27

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron