начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

ДЪЛЖИМА ДТ ПО РЕВАНДИКАЦИОНЕН ИСК ЗА ЦЯЛ ИМОТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ДЪЛЖИМА ДТ ПО РЕВАНДИКАЦИОНЕН ИСК ЗА ЦЯЛ ИМОТ

Мнениеот nikodim77 » 09 Яну 2019, 15:30

Здравейте,
Моля за мнение по следния въпрос!:
Предявени са искове – облигационен за прогласяване – нищожност на покупко-продажба на имот и ревандикационен иск – чл. 108 ЗС. Ищецът по принцип е собственик на ½ част от процесния имот, но в ИМ претендира за целият такъв, по силата на придобивна давност.
Съдът, в разпореждане относно заплащане на дължимата ДТ дава съответните указания за внасяне на такава, като за определянето й взема предвид само частта от сумата на данъчната оценка, която е за ½ част от имота.
Въпросът ми е; Не следва ли след като ищцовата претенция е върху целият имот, то и дължимата ДТ да е върху общата сума по данъчна оценка (за двете ½ части)? :roll:
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 427
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron