начало

КАК е поискала данни за делата на Иван Гешев в спецпрокуратурата, за да отговори на Лозан Панов КАК е поискала данни за делата на Иван Гешев в спецпрокуратурата, за да отговори на Лозан Панов

ДЪЛЖИМА ДТ ПО РЕВАНДИКАЦИОНЕН ИСК ЗА ЦЯЛ ИМОТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ДЪЛЖИМА ДТ ПО РЕВАНДИКАЦИОНЕН ИСК ЗА ЦЯЛ ИМОТ

Мнениеот nikodim77 » 09 Яну 2019, 15:30

Здравейте,
Моля за мнение по следния въпрос!:
Предявени са искове – облигационен за прогласяване – нищожност на покупко-продажба на имот и ревандикационен иск – чл. 108 ЗС. Ищецът по принцип е собственик на ½ част от процесния имот, но в ИМ претендира за целият такъв, по силата на придобивна давност.
Съдът, в разпореждане относно заплащане на дължимата ДТ дава съответните указания за внасяне на такава, като за определянето й взема предвид само частта от сумата на данъчната оценка, която е за ½ част от имота.
Въпросът ми е; Не следва ли след като ищцовата претенция е върху целият имот, то и дължимата ДТ да е върху общата сума по данъчна оценка (за двете ½ части)? :roll:
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 490
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron