начало

Цената на водата да се намалява, когато е с лошо качество Цената на водата да се намалява, когато е с лошо качество

Частично обжалване на адм.акт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Частично обжалване на адм.акт

Мнениеот tochotocho » 07 Яну 2019, 20:07

Поземлен имот / ПИ / в размер на 2600 кв.м е актуван като попадащ по параграф 4 от 2000 година. През 2018 г най-после е разработен и утвърден план- кадастър и със заповед на областния управител приет. Спазени са всички изисквания за възражения по проекто-плана и накрая и възражение-жалба относно Заповедтта на Обл. управител.
Проблемът е че съгласно този утвърден план от полагащите ми се за възстановяване 2600 кв.м ми се възстановяват САМО 1400 кв.м Не ми се възстановяват 1200 кв.м.
Във възражението-жалба ИЗРИЧНО посочвам, че обжалвам НЕУВАЖЕНАТА част т.е. т.е. обжалмам ЧАСТИЧНО съответния адм. акт - неуважената част. След като НЕ ОБЖАЛВАМ уважената част , би следвало тази част да влезе в сила /като необжалвана / и съответно да може да се извършва имото оборот - издаване на дан.оценки, скици , продажби и пр. ДА ама НЕ. Общинските власти и службата по ККГ възприемат, щом има жалба - не може. Има образувано дело в район.съд. Доколкото разбирам и съдията споделя това становище- не може частична жалба. И по всяка вероятност очаквам решение - ОТМЯНА на Заповедтта и обратно в облст.управа.
Как бихте коментирали този казус?
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 228
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron