начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

за местните данъци и такси и ЗМДТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


за местните данъци и такси и ЗМДТ

Мнениеот tochotocho » 27 Ное 2018, 20:46

Апартамент семейна имущ. собственост по равни ид. части /закупен по време на брака/ и така е деклариран в общината : 1/2 ид.част за Съпругата ГЕНКА и 1/2 ид.част за съпруга ГЕНЧО ! Всеки си получава дан.известие за дълж.данък. Сега за ГЕНКА това е основно жилище и ползва 50% облекчение , плюс 25% допълнително като инвалид ТЕЛК или общо 75% облекчение т. е намаление на - да го наречем ДАНЪК СГРАДИ ! Съпругът не е инвалид по ТЕЛК и за него не е основно жилище и си плаща 100% данък сгради .

Автомобил закупен по време на брака е също семейна собственост - по 1/2 за ГЕНКА и 1/2 за ГЕНЧО! Като пример автомобилът е 3 литров и 200 к.с мощност. Ако собственикът е едно лице -няма спор. Но този автомобил е собственост на две лица: съпруг и съпруга. Редно е в дан.служба да се запишат като собственици и двете лица. / За справка при регистрация КАТ признава САМО ЕДНО ЛИЦЕ- изберете си ! / Купувачи може да сте 10 човека, издаваме талон само на едно-изберете на кого !/ Общ. власти също приемат талона от КАТ. За тях също няма второ лице съсобственик. Попадаш в ТУПИК!
Какъв е смисъла на главоблъсканицата $ РАВЕНСТВО по отношение на недв. и движ. имоти. при определяне на дънъци.
Пояснявам съпругата ,респ. съпруга е собственик /както при апартамента / на 1/2 ид.част от веща и определеният данък ще бъде за 1/2 от собствеността - т.е за 1,5 литра и 100 кс. за ГЕНКА, която като инвалид би трябвало да се освободи за нейната част - под 2 л. и под 160 кс.. Що за парадокс! При апартамент и при автомобил?
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 220
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron