начало

Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт

Закупуване на прилежащ терен

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Закупуване на прилежащ терен

Мнениеот doenitz » 16 Ное 2018, 16:14

Здравейте,
Имам следното питане - имам отстъпено право на строеж в урегулиран поземлем имот, общинско място. В същия УПИ обаче има и още едно учредено ОПС на друго лице, така ставаме двама с ОПС в един имот. Искам да закупя прилежащия терен/дворното място, общината ги продава без проблем по реда на чл.35, ал.3 от Закона за общинската собственост.
Но когато в общината видяха, че има и друго учредено ОПС почнаха да се сучат и да въртят, не знаят какво да правят, защото сме били двама и дали можело само на мен да продадат. Въпросът ми е - прави ли са в общината, че наистина не могат да продадат само на единия, който има има законно построени сгради. Предлагат ми ПУП-ове и такива неща, но не и директно да купя мястото.
Има ли начин да го купя или са прави от общината?
doenitz
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 19 Май 2016, 11:25

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron