Страница 1 от 1

Наем на дворно място при право на строеж

МнениеПубликувано на: 19 Май 2017, 17:02
от doenitz
Здравейте, имам следното питане, имам отстъпено право на строеж върху общинска земя. Става дума за построена къща с право на строеж в УПИ с голям двор, въпросът ми е, като собственик на постройката мога ли да отдам сградата ведно с дворното място? Искам да отдам дворното място за пчелин, обаче само постройката е моя и ако отдам сградата - чл.64 ЗС ще се приложи ли и за наемателя да има правно основание да ползва и градината?

Re: Наем на дворно място при право на строеж

МнениеПубликувано на: 19 Май 2017, 21:27
от ivanov_p
Ако градината е с граници, напр. ограда и ти я държиш може да я отдадеш под наем. Ще пишете високата цена за сградата и много малка за градината, а може и само за сградата, с клауза, че може да ползва и градината.

Re: Наем на дворно място при право на строеж

МнениеПубликувано на: 19 Май 2017, 22:07
от doenitz
Благодаря, и аз така си мисля, щом аз мога да я ползвам, мисля и наемателя на сграата би трябвало да може.
Иначе градината си е оградена, парцелът е в регулация, скица имам, договор за ОПС с общината. Притеснявам се общината да не кажат, че се разпореждам със земя, която не е моя?
Отделно наемателят иска да кандидатства по някакви програми за пчелари и договорът му е нужен, дали там ще мине като редовен също се притеснявам?!

Re: Наем на дворно място при право на строеж

МнениеПубликувано на: 19 Май 2017, 22:17
от teogeo
doenitz написа:Здравейте, имам следното питане, имам отстъпено право на строеж върху общинска земя. Става дума за построена къща с право на строеж в УПИ с голям двор, въпросът ми е, като собственик на постройката мога ли да отдам сградата ведно с дворното място? Искам да отдам дворното място за пчелин, обаче само постройката е моя и ако отдам сградата - чл.64 ЗС ще се приложи ли и за наемателя да има правно основание да ползва и градината?


Коя година Ви е учредено правото на строеж?

Re: Наем на дворно място при право на строеж

МнениеПубликувано на: 20 Май 2017, 09:30
от doenitz
1983-та