начало
Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната Орган към Съвета на Европа настоя за реформа на съдебната "реформа"

Нов Устав на НПО - процедури по пререгистрация?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Нов Устав на НПО - процедури по пререгистрация?

Мнениеот eurobg » 16 Авг 2006, 14:33

Здравейте на всички! Извинявам се за въпроса, сигурно е елементарен за повечето от Вас но силно се надявам някой да ми даде известна яснота по въпроса. Сдружение с нестопанска цел в частна полза предстои да свика ОС как се свиква то в смисъл какъв пакет документи е необходим да се внесе в съда? И второ ОС ще приеме нов устав и нов УС какво трябва да се направи пак? Предварително благодаря на тези които ще отделят време да напишат отговор по моя въпрос! Поздрави и късмет!???
eurobg
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 16 Авг 2006, 14:29

Мнениеот emona » 16 Авг 2006, 15:42

Отдавна не бях попадала на такава интересна тема. Дано да се намери някой адвокат за да даде безплатен съвет. По принцип тези проблеми с неспопанските лица са сложни и би трябвало винаги да се търси компетентна консултация от адвоцат, която обаче струва пари. Затова ще чакам с удоволствие някой адвокат да даде безплатен съвет.
emona
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Авг 2006, 18:23
Местоположение: Казанлък

Мнениеот polstava » 17 Авг 2006, 16:32

Сега Ви видях въпроса.
Първо, трябва да публикувате в ДВ покана за ОС с дневния ред, мястото и часа на провеждане. Около 1 месец е за публикуване, а ОС може да се проведе 1 м. след публикацията на поканата. Т.е., сложете си дата за провеждане след 2 месеца.
След като мине ОС до съда подавате:
1. заявление;
2. протокол от решението на УС за провеждане на ОС;
3. копие от ДВ, където е публикувана поканата;
4.протокол от ОС
5. Спесимен на новия управител
6. Заверен устав
7. Документ за платена съдебна такса
polstava
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 08 Авг 2006, 15:11


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron