начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

Индийка в България

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Индийка в България

Мнениеот heydelilah » 02 Мар 2018, 11:56

Здравейте,

Така се случи, че след няколко месечното ми гостуване в Индия (по работа) се запознах и влюбих в една моя красива колежка от там. Прекарахме няколко месеца заедно, аз се прибрах и сега започва сложното... Искаме да живеем в България заедно. Като за начало, тя ще казнидатства за виза С (гостуване, туризъм), знаете ли дали се издава трудно тя? Има доста инфорамция по форума но повечето неща са старички, може би сега е ралично. Тя е на 25 години, има добро образование (инженерна специалност, Магистърска степен), дохода и в компанията в която работим (която тя ще се наложи да напусне) е доста над средния за България и има спестени пари в банкова сметка. Също така за тази виза ще е добре ли ако аз и изпратя покана?
След тези 3 месеца, какъв според вас ще е най-подходящият вариант? Да се пробва за виза Д? Или пък да запише още едно висше някъде в България, ако това би помогнало? Разбира се ако не успеем да уредим нещата за България ще пробваме да отидем в друга европейска страна.
В крайна сметка нещата все опират до брак възможно най-скоро, ако искаме да имаме бъдеще заедно. Просто мисля, че ще по-добре ако прекараме малко повече време заедно преди това. Защото иначе излиза, че брака е за цел виза, а не искам да е така. Но ако се стигне до там, и това бихме направили.
Също така според вас ще е добре ли да се консултирам с адвокат за помощ с това? И ако да, някакви предложения?

Благодаря!
heydelilah
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Мар 2018, 11:01

Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron