Страница 1 от 1

BALGARSKO GRAJDANSTVO

МнениеПубликувано на: 04 Май 2002, 14:50
от silvi
Dashteria mi e Angliski grajdanin .Kak moje tia da poluchi Balgarsko grajdanstvo.Tia e na 4 godini. Blagodaria.

RE: BALGARSKO GRAJDANSTVO

МнениеПубликувано на: 04 Май 2002, 21:22
от Кларк Кент
Правната уредба е в Закон за българското гражданство ДВ бр.136/98г./можете да го намерите в "Казус 2000", за който сайт има линк в този портал/- чл. " Български гражданин по рождение е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин". Значи ако Вие сте български гражданин, то и дъщеря Ви е такава по силата на Закона. Ако сте се отказала от българско гражданство остава натурализацията, като за целта първо Вие трябва да станете българска гражданка, но ако сте от български произход редът е по- облекчен- чл.15 от Закона.Придобиването на българско гражданство по натурализация става по писмена молба на лицето на български език до МП+др. документи, но трябва да отговаряте на определени условия, за които бих могъл да Ви пиша, но трябва да проявите изричен интерес.Президентът на РБ се произнася с указ. За по конкретен отговор дайте и по- конкретна информация за това Вие с българско гражданство ли сте, с какво е съпругът на детето Ви, къде сте живяла прес последните 5 год. и къде е родено детето.Ако считате, че информацията, която Ви искам не следва да стане достояние на широк кръг хора оставете и-мейл, на който бих могъл да Ви пиша.Бих могъл да Ви отговоря/а и повечето от участниците тук/ и на този форум, просто дайте малко повече информация!

RE: RE: BALGARSKO GRAJDANSTVO

МнениеПубликувано на: 05 Май 2002, 01:27
от silvi
As i saprugat mi sme Baigarski grajdani no saprugat mi pritejiava i angliisko grajdanstvo .Pres poslednite 5 godini jiveia v Anglia.Dachtetria mi e rodena v Anglia i e nein grajdanin.Saprugat mi e ot 19 godini tuk.Znaia za zakona do tolkova che chtom ediniat ot roditelite e balgarin ,deteto ima pravo na balgarcko grajdanctvo.No ne znaia kakvo tochno da napravia.Pritejavame balgarski pasporti i niamame otkas ot balgarcko grajdanctvo.Blagodaria vi...

RE: RE: RE: BALGARSKO GRAJDANSTVO

МнениеПубликувано на: 05 Май 2002, 15:41
от Кларк Кент
Тогава дъщеря Ви е българска гражданка по силата на закона /еx lege/ и няма нужда да правите постъпки за придобиване от нейна страна на българско гражданство.Може би трябва да направите постъпки за издаване на удостоверение за раждане на детето в общината по Вашето последно местоживеене в страната.