Страница 1 от 1

Временен отказ за издаване на виза за САЩ

МнениеПубликувано на: 01 Май 2015, 16:49
от donev10
Спечелих от лотарията "Зелена карта" за САЩ. Интервюто ми в посолството на САЩ бе насрочено за 22-ри Април, 2015 год. Явих се като предварително бях си подготвил всички необходими документи. Успешно минах през съответните процедури в консулския отдел и най-накрая на гишето където ме интервюира US служителката ми каза, че всичко с моите документи ОК и виза ще ми бъде издадена но след като представя попълнена и подписана форма I-134 /Affidawit of Support/. В условията за участие в лотарията не се изисква такава форма но на мен ми я изискаха поради това, че съм военноинвалид и е ВЪЗМОЖНО да се превърна в бреме за американското общество. На мен това повече ми прилича на ДИСКРИМИНАЦИЯ. Много бих бил благодарен Вие да споделите какво мислите по въпросния казус и дали има основание да си търся правата по съдебен ред!

Re: Временен отказ за издаване на виза за САЩ

МнениеПубликувано на: 01 Май 2015, 17:55
от TheOldMan
Пред чий съд? Американски? Щот нашия няма юрисдикция зад портала на посолството...

Re: Временен отказ за издаване на виза за САЩ

МнениеПубликувано на: 01 Май 2015, 20:15
от sunnyset
donev10 написа:виза ще ми бъде издадена но след като представя попълнена и подписана форма I-134 /Affidawit of Support/. В условията за участие в лотарията не се изисква такава форма но на мен ми я изискаха

А, няма такова изискване. :wink:
Има изискване, посочено е именно в официалните инструкции за участие в Програмата за разнообразяване на имигрантския поток.
Ама трябва да се прочете.
Ако бъдете изтеглен от програмата DV, от Вас ще бъде поискано да представите доказателства, че няма да се превърнете във финансово бреме. Тези доказателства може да са под формата на лични спестявания, удостоверение за издръжка формуляр І-134, подписан от роднина или приятел в САЩ, или предложение за работа от американски работодател.

Re: Временен отказ за издаване на виза за САЩ

МнениеПубликувано на: 01 Май 2015, 23:48
от donev10
Да, зная какво се казва в инструкциите за участие в лотарията "Зелена карта" но все пак се питам дали изискването за Affidavit of Support наистина не противоречи на международни конвенции за защита на човешките права, подписана и от САЩ!

Re: Временен отказ за издаване на виза за САЩ

МнениеПубликувано на: 02 Май 2015, 13:52
от sunnyset
Е, вие трябва да сте запознат по- добре от мен, аз не съм кандидат за имигрант, все още... :lol:

Но от постовете ви разбирам, че не е така. Поне не си ли направихте труда да проучите изискванията на другите държави, приемащи имигранти - Канада, Австралия, Нова Зеландия :D ?
За Канада също е предвиден подобен документ - декларация за финансова независимост, в която декларирате доходите си.
Да не говорим какви са изискванията относно образование, търсят се определени специалисти.

Това е положението, такива са изискванията на приемащите страни.