начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Еднопосочен или двупосочен билет

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Еднопосочен или двупосочен билет

Мнениеот gergana_91 » 01 Сеп 2014, 20:29

Здравейте!
Надявам се че пускам темата в правилния раздел. Годеникът ми е американец и ни предстои сключване на брак в България. Успях да се ориентирам какви документи ще ни трябват и каква процедура ни чака, но не разбрах едно: той влиза в България без виза и има разрешен срок на пребиваване 3 месеца, през които ние ще сключим брак и ще задвижим процеса за неговото постоянно пребиваване тук. И тъй като на настоящия етап ние няма как да докажем че ще се женим, има ли вероятност на летището да има проблем ако той пристигне тук с еднопосочен билет? Защото има страни от Европейския съюз които до колкото знам държат да се представи билет за обратно връщане като доказателство, че няма да останеш нелегално... Съжалявам за объркания въпрос, но и без това е голяма лудница с документите и не искам заради тази подробност да се объркат нещата.
Благодаря Ви!
gergana_91
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Сеп 2014, 20:09

Re: Еднопосочен или двупосочен билет

Мнениеот nikiboy » 18 Окт 2014, 22:45

По-скоро въпросите относно двупосочния билет ще бъдат при напускане от САЩ :wink: , поне практиката така показва.
Той като дойде тук и като сключите граждански брак, трябва отново да отиде в САЩ и да кандидатства за виза "Д" (дългосрочна виза), която се издава след около 40-50 дни. Чак след което като дойде отново в България ще може да получи пребиваване. Без виза "Д" дори Обама не може да получи пребиваване в България, не че ще поиска де :mrgreen: .
Задължително като вземе виза "Д" и тръгне към България, да си носи свидетелство за съдимост, преведено и заверено в българското посолство/консулство там. Нищо, че ще му искат такова при издаването на тази виза "Д", тук също ще му го искат. Да не си ходи втори път до там, че ще му излезе доста скъпо.
И ако не му харесват условията, подскажете му, че зелената карта в САЩ също не е приятно изживяване преди получаването й :wink:
Успех Ви желая.
Не съм адвокат, a любител на правото !
aldivarna@abv.bg
nikiboy
Потребител
 
Мнения: 982
Регистриран на: 31 Авг 2006, 08:05


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron