начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Виза Д за България, страна извън Европейския съюз

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Виза Д за България, страна извън Европейския съюз

Мнениеот nadalbg » 17 Апр 2014, 22:52

Та така, прекарах известно време в Тайланд, запознах се с едно момиче от Индонезия там и двамата много се харесахме и решихме, че ще пробваме да живеем в България, понеже е по- спокойно. Питах в имиграционните и ми казаха, че начините за дългосрочна виза да се издаде по работа или учене, или ... да съм се оженел, страхотна информация дават там.
Реших, че ще пробвам да я наема във фирмата на баща ми, той е едноличен търговец, мислите ли, че това е възможно? По принцип, мисля да пусна обява от фирмата на баща ми, че търси индонезийски преводач, никой няма да се яви на тази обява тук и после да я наемеме. Мислите ли, че ще стане, по - лесен начин знаете ли?
Като цяло чета вече няколко дена информация по темата, май най - лесният начин е да се оженим, но дори затова трябва да дойде тук в България и после да кандидаства за виза от нейното посолство в страната и.
nadalbg
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Апр 2014, 22:50

Re: Виза Д за България, страна извън Европейския съюз

Мнениеот oleg-56 » 18 Апр 2014, 07:48

Виза за дългосрочно пребиваване със срок на валидност до 6 месеца и с право на пребиваване до 180 дни – виза вид „D“ – се издава на чужденец, който желае да се установи продължително или постоянно в Република България.
Визата за дългосрочно пребиваване дава право на многократно влизане на територията на Република България в рамките на срока на нейната валидност. Тя се отменя при издаване на разрешение за пребиваване от органите за административен контрол на чужденците.
За получаване на съответния вид виза чужденците подават заявления в дипламатическите и консулски представителства на Р България в съответната страна, където живее кандидатстващото за виза лице. Много важно изискване е, че Заявлението за издаване на виза за дългосрочно пребиваване - виза вид „D“, се подава само в дипломатическите и консулските представителства по постоянното местоживеене на кандидата или в тези представителства, които са акредитирани за държавата на постоянното местоживеене на кандидата.
При подаване на заявлението за виза вид „D“ за дългосрочно пребиваване не се допускат изключения от изискването за лично явяване на кандидата. Изискуемите документи, съпровождащи всяко заявление са поставени на видно място в дипломатическите и консулските представителства на Р България, а така също и в интернет страницата на Мн.ВР, поради което няма списъл да се разпростираме в излишни коментарий.
oleg-56
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 21 Фев 2011, 08:01

Re: Виза Д за България, страна извън Европейския съюз

Мнениеот oleg-56 » 18 Апр 2014, 07:57

В горния коментар Ви обясних същността на виза Д. Моят съвет е да се обърнете към адвокат, имащ познания по въпросите на миграцията или фирма , която се занимава с услуги в областта на миграцията. За получаването на визата има специфика и се следват конкретни стъпки, подготвят се конкретни документи. След получаването на визата вероятно ще пристъпите към заявление за продължително пребиваване в България - само по чл. 24 от Закона за чужденците имаме 16 основания и т.н. Съветът ми е - обърнете се към специалисти по темата миграция!
oleg-56
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 21 Фев 2011, 08:01

Re: Виза Д за България, страна извън Европейския съюз

Мнениеот oleg-sentia » 15 Май 2014, 10:13

nadalbg написа:Та така, прекарах известно време в Тайланд, запознах се с едно момиче от Индонезия там и двамата много се харесахме и решихме, че ще пробваме да живеем в България, понеже е по- спокойно.

по-леко е да направя индонезийска фирма (може и тайска) и да открива представителство в РБ.
ЗЧРБ чл.24.(1).6 и то ще стане представител в РБ.
Няма как да направите разрешението за работа по наредба.
oleg-sentia
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 09 Ное 2010, 12:56
Местоположение: Бургас


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron