начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Смяна на име

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Смяна на име

Мнениеот Петров » 31 Май 2002, 10:41

Здравейте! Някой би ли могъл да ми каже възможно ли е да се добави второ име към собственото, позовавайки се на възможността за промяна на името предвидена в чл.19(1) Закона за гражданската регистрация. Има ли някой идея какво основание би могло да бъде изтъкнато като "важно" ? Каква е съдебната практика по този въпрос? Кои основания биха могли да бъдат счетени от съда за важни? Благодаря на всеки, който би взел отношение по въпроса !!!
Петров
 

RE: Смяна на име

Мнениеот Jack Daniel`s » 31 Май 2002, 12:02

По принцип стават тези неща, но много зависи от практиката в съда, където ще се извърши промяната.Въпреки, че законът е един, прилагането по места е различно. Обърнете се към адвокат на място, за да получите конкретна помощ. Колкото до практиката в съда, в който базово практикувам съм правил такова нещо, като в случая уважителната причина бе на почти религиозна основа - свързано със здравословното състояние на дете, сънища и т.н. (към личното име прибавиха Мария).
Jack Daniel`s
 


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron