начало

Маските на открито са задължителни, когато не може да се спази дистанция от 1,5 метра Маските на открито са задължителни, когато не може да се спази дистанция от 1,5 метра

Смяна на име

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Смяна на име

Мнениеот Петров » 31 Май 2002, 10:41

Здравейте! Някой би ли могъл да ми каже възможно ли е да се добави второ име към собственото, позовавайки се на възможността за промяна на името предвидена в чл.19(1) Закона за гражданската регистрация. Има ли някой идея какво основание би могло да бъде изтъкнато като "важно" ? Каква е съдебната практика по този въпрос? Кои основания биха могли да бъдат счетени от съда за важни? Благодаря на всеки, който би взел отношение по въпроса !!!
Петров
 

RE: Смяна на име

Мнениеот Jack Daniel`s » 31 Май 2002, 12:02

По принцип стават тези неща, но много зависи от практиката в съда, където ще се извърши промяната.Въпреки, че законът е един, прилагането по места е различно. Обърнете се към адвокат на място, за да получите конкретна помощ. Колкото до практиката в съда, в който базово практикувам съм правил такова нещо, като в случая уважителната причина бе на почти религиозна основа - свързано със здравословното състояние на дете, сънища и т.н. (към личното име прибавиха Мария).
Jack Daniel`s
 


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron