Страница 1 от 1

Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 15:04
от kali-kali
Защо дьржавната администрация продьлжава да нарушава закона-основното човешко право на семеен живот.Вьпросната визаД.чл.27 ал.1 от зчрб изисква виза Д но има едно императивно изключение-ако чужденец които е сключил брак с бьлгарски гражданин и иска пребиваване на това основание-тогава според закона такава виза не се изисква.На практика обаче не е така.До кога хората ще се лутат и ще разделят семеиствата си заради неспазването на закона.

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 09 Яну 2009, 15:42
от kali-kali
Ами питам всички юристи и адвокати които смятат че са компетентни и могат да изкажат мнението си . До сега по форума се пишат само щуротии и заяждания и никакви смислени отговори.

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2009, 00:09
от ivan_lawyer
Госпожо, позволявам си да Ви отговоря, защото сте жертва на българската администрация, а не на българската си наивност.
Вместо да улесняват общуването ни с администрацията, самата администрация прави всичко възможно да се прави на велика.
За съжаление, сега разглеждам една стабилна тенденция да се преследват по фашистки (по-скоро нацистки, най вече гестаповски метод) чужденците в България.
Какво предизвиква това - някаква истерия да изчистим чужденците си, свързана с известното Ви присъединяване към Европейския договор.
За съжаление, наскоро в една държава избирателите предпочетоха човек от същата категория - чужденец. Но това е все още шок за нашата ксенофобска същина и поради това много трудно ще се преуредят нещата.
Какво може да Ви посъветвам? Търпение и намерете адвоката, спасител. Иначе ще Ви подбъзикват до последно.
Не ми се разказват тъжните истории от гише № 18 на "Мария Луиза", просто не е човешко - но всичко се плаща и то с лихвите. Например, човека е уличен като организатор по ДДС, но не е. Докзано е от прокуратурата невинността му и той не е привлечен. Въпреки това валяка се задвижва, човека получава печат, забраняващ му да напусне България. Не искам да споделям, че човека има болно (по-скоро в състояние) дете. Единствения шанс на детето е баща му да го води по лекари и то в София.
Независимо от изложеното, съдът насрочва първото заседание за след 8 месеца.
Ето в каква държава живееме, госпожо.
Човека западна, престана не само да се бръсне, но и започна да развива отклонения. Сега, след 4 години по-късно делото му бе спечелено на всички инстанции, инстанцийки, станцийки, завои и язовири. Добре, че адвоката му имаше две глави, та се измъкнахме от времевата забрана.
А иначе да ви подскажа правилното решение, като ви цитирам член, алинея не мога - за съжаление адвоката трябва да ви вземе сам мярката, не само на писмо.

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 22 Мар 2009, 20:00
от popo45
Тези дето са го писали този закон не са виждали чужденка. Да не говорим за нещо повече. Не бива да ги съдим сурово, те не знаят какво са пропуснали, но това не им пречи да наказват нас широкоскроените.

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 13 Апр 2009, 22:12
от nikiboy
А замисляте ли се, че примерно тези хора на М Луиза и други администрации.... дали те нямат шеф, който им вади закона и казва - искате виза Д, слагате печати според всяко съдебно решение....

В края на краищата, тези служители не са виновни ( в повечето случаи естествено ), а техните началници донякъде, техните законодатели...и т.н.
рибата се вмирисва от главата.... обикновено опашката го отняся първа :)

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2009, 17:04
от inspectora
kali-kali написа:Защо дьржавната администрация продьлжава да нарушава закона...

Отговорът на този въпрос потърсете в урната когато идете да гласувате !!!

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 11:09
от boykoha
Чл.27 ЗЧРБ казва нещо съвсем друго.Можете лесно да направите справка какво казва, и всъщност кой какво казва.

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 08 Юни 2009, 22:06
от nikiboy
boykoha написа:Чл.27 ЗЧРБ казва нещо съвсем друго.Можете лесно да направите справка какво казва, и всъщност кой какво казва.


Извинявай, ама какво общо има с темата?

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2009, 13:50
от bobi-12
Ами да обсъдим новия закон за ВЛИЗАНЕ ,ПРЕБИВАВАНЕ И НАПУСКАНЕ НА ГАРАЖДАНИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТА.Пак не е както трябва -относно членовете на семейството които не са граждани на ЕС.Въпроса относно виза д пак е объркан.

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2009, 18:15
от nikiboy
bobi-12 написа:Ами да обсъдим новия закон за ВЛИЗАНЕ ,ПРЕБИВАВАНЕ И НАПУСКАНЕ НА ГАРАЖДАНИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТА.Пак не е както трябва -относно членовете на семейството които не са граждани на ЕС.Въпроса относно виза д пак е объркан.


Мене ако питате почти всеки закон у нас е малоумен.

По ЗВП.... излиза, че Ръмънец женен за рускиня влиза с нея без тя да има виза, докато българин женен за такава влиза без нея :) .Излиза че по този закон българския гражданин не е член на ЕС. Тъпо, тъпо, много тъпо. Но има едни 240 умни, дето като гледам "по-умни" ще им заемат местата. Те не са чували за конституция, знаят само къде да пеят, къде им са ресторантите, хотелите и т.н.

Но е грозно, един служител, който изпълнява волята на закона, да бъде заклеймяван, че нарушава закона. Не, той го изпълнява, колкото и тъп да е написан.

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2009, 09:39
от pitasht
И какво му е странното?
Имах случай с роднини отишли със зелена карта в САЩ, като синът им не можа да замине при тях- беше навършил пълнолетие и влезе в графа-черен печат, защото застрашава едва ли не реда и сигурността на страната, че щял да стане потенциален емигрант. Е, на 6-та година замина с легални документи. Ама какво е различното?

Re: Защо дьржавната администрация нарушава закона

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2009, 11:08
от bobi-12
Разликата е много ,много голяма .